{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ozarena lica mališana iz izbjegličkog kampa: "Ljubičice" donijele igračke i slatkiše

15.3.2015. u 18:23
110
127
Ozarena lica mališana iz izbjegličkog kampa: "Ljubičice" donijele igračke i slatkiše
110
Stanovnike izbjegličkog kampa Putovići danas su svojim donacijama ponovo obradovale članice Udruženja mladih "Ljubičica" iz Zenice.
Mještanima izbjegličkog kampa u Putovićima, koji se nalazi nedaleko od Zenice, uručeni su prehrambeni paketi, slatkiši i školski pribor za djecu, a donirana je i veća količina odjeće. Članice Ljubičice su sa velikom radošću dočekane u kampu u Putovićima, a najviše su im se obradovali najmlađi. Jedna od osnivačica UM "Ljubičica" Fikreta Fejzić danas je posjetila i svoje kumče Lejlu, koju je obradovala poklonima i tortom.

"Bilo je puno poklona, od igračaka do odjeće, za Lejlinu i sve druge porodice koje su imale mlađu djecu. Akcenat ove akcije bio je upravo na slatkišima jer smo htjeli obradovati najmlađe mještane kampa u Putovićima", izjavila je Fejzić.

Organizatori humanitarne akcije zahvalili su se svima koji su dali svoj doprinos da se današnja akcija realizuje u što boljem svjetlu.

Mještani Putovića su kazali kako su slali dopise i Gradu Zenica za humanitarnu pomoć, ali da još uvijek nisu dobili nikakvu informaciju.

"Pisali smo molbe koje smo uredno predavali na protokol, ali još nismo dobili odgovor da li će porodicama koje smo stavili na spisak biti uručeni paketi", kazao je jedan od mještana izbjegličkog kampa u Putovićima.

Iz Udruženja "Ljubičica" posebno su se zahvalili firmi Stanić koja im je omogućila prijevoz robe do Putovića.

Podsjetimo, u izbjegličkom kampu Putovići živi 20-tak porodica kojima svaki novi dan predstavlja novi izazov za život. Mnogi od njih su primorani i da prose na ulici kako bi svojoj djeci osigurali barem jedan obrok dnevno. UM "Ljubičica" nedavno je pokrenula akciju i uručila prvi dio pomoći, a danas su realizirali i drugu akciju za mještane izbjegličkog kampa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: