Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas preporuke nemaju nikakvog efekta. Ali, svako je vjernik za sebe i sve što radi radi na svoju štetu ili u svoju korist. Nemamo mi šta moralisati nekome. Onaj ko ostavlja otpad pored kontejnera ili uz rijeke nema svijest ni o osnovnoj higijeni, a kamo li da ima svijest o zaštiti zdravlja, okoliša ili svijest o samom Bogu. Većina to radi iz nekih običaja ili jer je tako radio Babo ili Dedo, ali opet kažem - svakom svoje.
Meni je najzalosnije, zakolje kurban i odnese kao pred dzamiju ili na smece kozu krvavu i baci... radije ga ne kolji tako... Fino kad zakoljes u najlonsku kesu pa to ljudski zavezi i odnesi, to je 5 minutada bude higijenski.
drevni ritual počinje... samo što su oni prije bacali djevice u vulkane u ime boga, a ovi kolju u ime boga.... ali princip je isti...
Zamislite boga kojem je bitno da mu se jednom godine zakolje životinja.
Žalosno je da mnogi ne testiraju kurban na brucelozu prije klanja. Otac od mog druga je veterinar, vlasnik veterinarske stanice, kaže da je on lično testirao veoma mali broj kurbana.
''Upravo zbog primjene svih šerijatskih, ali i zdravstvenih propisa, kurbansko meso se smatra "najhalalnijim" Ima halal meso i ima halalnije meso :D sve zavisi ko je inicirao...ako solo koljes i nesh kozicu predat IZ onda si vjerovatno samo halal meso proizveo, ako hoces da bude 'halalnije' onda ne zaboravi kozicu da predas!!! :D
Joj slike i jadnika na njoj :)
Stvarno se svi trebamo dozvati,čuj preporuka !!! Strogo je zabranjeno ugrožavati zdravlje ljudi !!!! Čuj preporuka, ma mi smo zadnji kod kojih to treba biti način, jer to podrazumijeva kulturu i ponašanje a mi to nemamo. Dakle strogo zabraniti neadekvatno odlaganje i zaprijetiti visokim kaznama !!!!
i naravno kao i svake godine crijeva i iznutrice na sve strane toliko o postovanju i vjerovanju u ono zbog cega zakolje tu jadnu zivotinju
opet taj paganski običaj klanja..ne mogu pagani bez klanja i masakriranja, makar životinja..
Znaci Klix baci esej oko ekoloskog aspekta Kurban bajrama, a kad je nesto bitno nema ni 5 recenica, na kapaljku vijesti ti daju. Sve je udure sa Kurbanima, nikada nisu stvorili ni virus ni trovanje, sto se ne moze reci za tradicionalne prehrambene navike brace nam Kineza
Samo jos muslimani prinose zrtvu. Kad cemo se rijesiti tog poganluka?
@notorious Eto ti svinju jedeš živu.Zubima je zadaviš.
@notorious a za bozic jedes salatu ha ??
Kad vjerski fanatici udare po jadnim životinjama. Tako ti je to sa religijama kad ne možeš klati ljude i voditi bitke ajmo klati životinje radi nekoga gore lika kao što sve vidi i čuje.
@Varg Vikernes Eto zivotinje mirne, niko ih ne dira do Kurban Bajrama.
Prestanite zrtvovati zivotinje bogu. Ovo je isto ko oni sto ubijanu kokoske u voodu religiji.. 🤣
meso ce se zbrinuti propisno.......a otpad.........hmmmm
Nista bez klempe....
@Okapnica svakom svoje !