{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovo su poslanici koji su ostali bez fotelje, ali ne i plate

7.11.2014. u 13:04
48
55
Ovo su poslanici koji su ostali bez fotelje, ali ne i plate
48
Ovo su poslanici koji su ostali bez fotelje, ali ne i plate
Foto: Arhiv/Klix.ba
Profesionalni poslanici i delegati u Narodnoj skupštini RS i u Parlamentu BiH koji nisu obnovili mandat imaju pravo u narednih šest, odnosno 12 mjeseci, dobijati poslaničku platu.
U Parlamentu BiH tu mogućnost će iskoristiti Slavko Jovičić i Milorad Živoković (SNSD), Darko Babalj (SDS), Ismeta Dervoz (SBB BiH), Mato Franjčević, Niko Lozančić i Dragan Vrankić (HDZ), Nermin Purić (DNZ BiH), Zvonko Jurišić (HSP), Zijad Jagodić (SDA - ukoliko ne bude imenovan u izvršnu vlast).

Među delegatima tu privilegiju su iskoristili Ognjen Tadić (SDS), Martin Raguž (HDZ 1990), Stjepan Krešić (HSP) i Krunoslav Vrdoljak (SDP).

U Narodnoj skupštini RS u sljedećem sazivu, prema svemu sudeći, više neće biti Nikole Baštinca, Siniše Dodika, Aleksandre Dalšašo Lepir, Dalibora Đurića, Snježane Božić, Željka Mirjanića, Mirka Kojića, Gorana Mitrovića, Ivke Ristić i Petka Stanojevića, ali niko od njih ne tvrdi da će se odreći mogućih primanja u narednih šest mjeseci. Jedino je Siniša Dodik rekao da će se odreći novca ukoliko mu stranka nađe novi posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: