Predali CIK-u
141

Ovo su kompenzacione liste Naše stranke za državni i federalni parlament

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Naša stranka predala je kompenzacione liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Predstavnički dom Parlamenta Federacije. Kompenzacijske liste su liste putem kojih se indirektno može ući u parlament, neovisno o broju glasova.

Kompenzacijsku listu za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nosi Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

Nakon nje nalazi se Predrag Kojović, šef kluba Naša stranka - Nezavisni blok u ovom domu, potom slijedi Zvjezdan Karadžin, bivši ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi TK, a četvrti je mladi Branko Češljić iz Kaknja.

Lista za Parlament BiH
Lista za Parlament BiH

Prvi na listi za Parlament Federacije BiH je Mirsad Čamdžić iz Gračanice, aktuelni zastupnik u ovom parlamentu i potpredsjednik Naše stranke, potom slijedi Mirjana Marinković Lepić, zastupnica Naše stranke u PD PS BiH iz Tuzle i kandidatkinja ove stranke za gradonačelnicu Tuzle 2020. godine.

Lista za Parlament FBiH
Lista za Parlament FBiH

Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo osigurao je treće mjesto, a nakon njega nalazi se Amir Purić, aktivista i vijećnik Naše stranke iz Velike Kladuše. Enita Nakaš, prorektorica za međunarodni saradnju Univerziteta u Sarajevu, na petom je mjestu.