{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ovo je važan dan za BiH"

F
8.11.2010. u 16:48
0
1
"Ovo je važan dan za BiH"
0
"Ovo je važan dan za BiH"
Stefan Feller
Komesar Stefan Feller, šef Policijske misije Evropske unije (EUPM), čestitao je vlastima i agencijama za provođenje zakona u BiH na činjenici da su njihove napore i napredak postignut od 2008. godine na ispunjavanju zahtjeva iz mape puta za liberalizaciju viznog režima već ranije prepoznali Evropska komisija i Evropski parlament, a danas i Vijeće ministara EU.
"Današnja odluka o ukidanju viznog režima za kratkotrajne posjete za građane Bosne i Hercegovine koji posjeduju biometrijske pasoše dokaz je koordiniranih nastojanja vlasti i agencija za provođenje zakona proteklih godina u provođenju reformi kako bi se osnažila vladavina prava, pobijedili organizirani kriminal, korupcija i nelegalne migracije te unaprijedili administrativni kapaciteti u graničnoj kontroli i sigurnosti dokumenata", kazao je Feller.

On je naglasio da je vizna liberalizacija prvi korak ka jačanju pozicije Bosne i Hercegovine kao priznatog sigurnosnog partnera u Evropi.

"Vlasti na svim nivoima u BiH, posebno agencije za provođenje zakona, treba da nastave s pozitivnim trendom stvorenim današnjom odlukom. Policijska misija EU će nastaviti pružati podršku ka daljnjem poboljšanju komunikacije, koordinacije i suradnje policijskih agencija, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije", poručio je Feller, saopćeno je iz EUPM-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: