Čekaju nas topli dani
0

Ove sedmice će se BiH buditi okupana suncem

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Devetnaest minuta iza ponoći u našu zemlju, kao i u cijelu sjevernu hemisferu, stiglo je proljeće, mada niske temperature, snijeg, kiša i oblaci i dalje umotavaju našu zemlju u sivilo i ne dozvoljavaju suncu da se pomoli i ozvaniči dolazak godišnjeg doba u kojem se ponovo budi život. No, prema prognozama meteorologa već sutra će se sunčeve zrake probiti iza oblaka, a očekuje se i rast temperatura.

Prvi dan proljeća dočekali smo umotani u šalove, u kaputima i čizmama, s rukakavicama na rukama i kišobranima. Temperaratura vazduha izmjerena jutros na Bjelašnici iznosila je minus 10 stepeni. U sarajevu 0, dok je najtoplije bilo u Stocu 15 stepeni Celzijusa.

No, već sutra građane naše zemlje obradovat će tople sunčeve zrake.

Prema prognozama meteorologa u BiH će prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 7 do 16 stepeni Celzijusa.

Tokom narednih dana očekuje se rast temperatura i pretežno sunčano vrijeme. BiH će se okupana suncem buditi do vikenda, a kiša se očekuje u nedjelju, mada neće doći do pada temperature, saznajemo u Hidrometeorološklom zavodu FBiH.

Vrijeme je da polako počnete odlagati tešku zimsku odjeću i zamijenite je nešto laganijom.