Masovan odziv
340

Ovako su iz zraka izgledali protesti u Sarajevu za narod Palestine

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nekoliko hiljada ljudi u Sarajevu okupilo se prekoputa Vijećnice kako bi dali podršku narodu Palestine koje trpi pravo teroriziranje iz Izraela.

Na velikom platou stigli su i mladi i stari, i iz Sarajeva ali i iz drugih bh. gradova kako bi pozvali svijet da zaustavi Izraelce u nakani da očiste prostor Gaze od Palestinaca kontinuiranim granatiranjem.

"Oslobodite Palestinu", "Slobodna Palestina", "Stop ratu" uz brojne osude američke administracije i pozive SAD-u da zaustavi Izrael u fašističkim pohodima pri granatiranju bolnica, stambenih zgrada, škola, pijaca, škola...

Pojas Gaze trpi i pravu humanitarnu katastrofu s obzirom da su im zatvoreni svi izlazi, a dovoljna pomoć se ne dopušta dok građani nemaju dovoljno pitke vode, hrane i medicinskih potrepština.

Iz Palestinske zajednice ističu da su građani i vlasti Bosne i Hercegovine uz njih i na tome su veoma zahvalni.

Građani Sarajeva danas su situaciju u Gazu uporedili sa situacijom kakva je vlada u Sarajevu za vrijeme agresije na BiH kada je grad bio pod opsadom, bez hrane i vode i gdje su svakog dana ginula djece, žene i civili dok su s okolnih brda četnici bombardovali grad i s nišana ubijali ljude i dok su čekali u redovima na hranu i vodu.