Ukupno 29 vozila
218

Ovako nadležni u Zenici u sekundi uništavaju vozila bahatih vozača

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je na otpadu u zeničkom naselju Banlozi uništilo 29 vozila koja su oduzeta od bahatih vozača i višestrukih povratnika u saobraćajne prekršaje.

Postupajući po rješenjima nadležnih sudova Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je izvršilo uništavanje 29 putničkih motornih vozila koja su oduzeta od bahatih vozača.

Radi se o vozilima vrijednosti od nekoliko stotina pa do nekoliko desetina hiljada KM, a sva ona će završiti u drobilici metala na otpadu koji je ujedno i "parking za zaplijenjena vozila".

Policijski komesar Uprave policije ZDK Admir Gazić je kazao da su vozila oduzeta od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja.

"Na osnovu pravosnažnih rješenja nadležnih sudova danas ćemo izvršiti komisijsko uništenje 29 vozila, a pored toga vidjet ćete obilježena i 22 putnička motorna vozila koja će ići na prodaju preko javnog poziva i moći će se prijaviti samo pravna lica. Ta vozila se ne mogu registrovati, mogu se samo koristiti za dijelove ili staro željezo", kazao je Gazić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

MUP ZDK aktivnosti oduzimanja vozila provodi osam godina te je za taj period oduzeti više od hiljadu vozila, uništeno 291 vozilo dok je 200 vozila prodano licitacijom.

"Saobraćajna kultura je kod nas na niskom nivou, ali moramo represivnim mjerama dati poruku svima koji ne žele da prihvate propise i da postupaju po njima kako će završiti njihov ljubimac", kazao je glasnogovornik MUP-a ZDK Samir Valentić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Uništavanje vozila će trajati cijeli dan, a iz MUP-a ZDK su poručili da je ovo jasna poruka i pokazatelj da postoje mjere kojima se može unaprijediti sigurnost u saobraćaju što je jasna poruka prestupnicima.