Utakmica u Ljubuškom
121

Ovako je izgledalo hapšenje aktera današnjih navijačkih nereda u Mostaru

M. G.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Društvenim mrežama širi se videozapis današnjih nereda u Mostaru koji su tokom odigravanja utakmice Ljubuški - Sarajevo izbili na ulicama ovog grada između navijača Sarajeva i Zrinjskog.

Na videozapisu se vidi sukob u kojem sudjeluje više osoba koji su se u neredima služili i bakljama, dok se također može primijetiti i policija na mjestu događaja.

Zabilježeno je i samo hapšenje navijača koji su se dali u bijeg.

Mostarska policija spriječila je veći sukob dvije navijačke grupe na ulazu u grad. Sukob se dogodio na raskršću u naselju Balinovac, tj. na zapadnom ulazu u grad.

Kako je za portal Klix.ba izjavio je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić na području ovog kantona privedene su četiri osobe, a mostarska policija, kako kaže, radi sve da se izbjegnu dalji neredi.

Iz MUP-a ZHK saopćili su da su policijski službenici zadržali četiri muške osobe, iste su legitimirane i utvrđeno je da se radi o K.K. (1990), S.B. (1983), K.K. (1980), svi iz Sarajeva, i M.D. (1975) iz Gračanice.

"Navedene osobe dovedene su u službene prostorije PU Ljubuški gdje su alkotestirane, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da se nalaze pod utjecajem alkohola", kažu iz MUP-a ZHK.