|

OV Zenica: Nikolić (SBiH) predsjedavajući, Kolak (HDZ) zamjenik

OV Zenica: Nikolić (SBiH) predsjedavajući, Kolak (HDZ) zamjenik
0
F
FENA
29.11.2012. u 16:25
7
komentara
0

dijeljenja
1/9 Foto: Klix.ba
2/9 Foto: Klix.ba
3/9 Foto: Klix.ba
4/9 Foto: Klix.ba
5/9 Foto: Klix.ba
6/9 Foto: Klix.ba
7/9 Foto: Klix.ba
8/9 Foto: Klix.ba
9/9 Foto: Klix.ba
Danas je u velikoj sali Općine Zenica održana konstituirajuća sjednica novog saziva Vijeća općine Zenica.
Za predsjedavajućeg Vijeća općine Zenica u naredne četiri godine izabran je Nebojša Nikolić (SBiH), a za zamjenika predsjedavajućeg Zdenko Kolak (HDZ Koalicija za Zenicu).

Prilikom javnog glasanja o izboru predsjedavajućeg Vijeća, zastupnici SDP-a i SBB-a privremeno su napustili sjednicu, obzirom da većinom glasova, vijećnici nisu prihvatili njihov zahtjev za tzv. tajno izjašnjavanje o kandidatima za mjesto predsjedavajućeg Vijeća općine Zenica. Iz istih razloga SDP je povukao svoj prijedlog za predsjedavajućeg Vijeća.

U nastavku konstituirajuće sjednice izvršen je izbor i tri člana Radnog predsjedništva u koje su većinom glasova ušli: Amra Muslić, Rasim Skomorac i Izet Pehlić (svi SDA).

Prigodnim riječima novoizabranim vijećnicima obratio se i Husejin Smajlović (SDA), načelnik Općine Zenica koji je pozvao vijećnike da rade u interesu svih građana i pozcvao na veći angažman svih u rješavanju problema ekološkog zagađenja u ovom gradu.

U novom sazivu Vijeća općine Zenica mandate je dobilo 14 vijećnika SDA, 6 SDP, 5 SBB, po 2 Stranke za narod BiH i Stranke za BiH, jedan vijećnik HDZ Koalicije za Zenicu i nezavisni kandidat iz reda nacionalnih manjina Salko Musić.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...