|

OV Tuzla: Nišandžić predsjednik, Mladina potpredsjednica

OV Tuzla: Nišandžić predsjednik, Mladina potpredsjednica
12
Piše: D. Brkić
28.11.2012. u 13:40
10
komentara
12

dijeljenja
1/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
9/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
10/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
11/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
12/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
13/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
14/14 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla, Jozo Nišandžić (SDP) izabran je za predsjedavajućeg ovog zakonodavnog tijela, dok je Nada Mladina (SDP), izabrana za potpredsjednicu. Podsjetimo kako je Nada Mladina bila predsjedavajuća u dva mandata, dok je njen zamjenik u prošlom mandatu bio Jozo Nišandžić.
Inače, kao kandidat za predsjednika Općinskog vijeća Tuzla pominjan je Ilija Jurišić, koji je na izborima dobio najviše glasova od svih SDP-ovih kandidata, ali se SDP ipak odlučio za Nišandžića, jer se protiv Jurišića vodi sudski spor pred srbijanskim pravosuđem zbog navodnog ratnog zločina na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine.

Vlast u Općini Tuzla će činiti SDP, Narodna stranka Radom za boljitak, Savez za bolju budućnost, Tuzlanska alternativa i vjerovatno BOSS Mirnesa Ajanovića, dok će u opoziciji ostati šest vijećnika SDA i jedan vijećnik Stranke za BiH.

Novi vijećnici su: Ilija Jurišić, Nada Mladina, Amer Turčinović, Elvir Mahmuzić, Azra Gazibegović, Dajana Bakić, Merima Softić, Jozo Nišandžić, Srđan Kerošević i Erna Mešić (SDP), Mirsad Malohodžić, Sabahudin Imamović, Edis Bajić, Edin Haračić i Mirza Tupajić (SDA), Enes Huseinagić, Elvir Kasumović, Džemal Džindo i Nedžad Hamzić (SBB), Nedžad Malikić, Mirel Mišković i Admir Hasanbašić (NS Radom za boljitak), Mirnes Ajanović i Edim Kadić (BOSS), Ivica Kovačević i Jasminka Mijatović (HDZ), Mensur Alić i Ekrem Topić (Tuzlanska alternativa) i Adnan Sijerčić (SBiH).
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...