Dobili prijeteće SMS poruke
4

OV Fojnice osudilo prijetnje upućene načelniku Merdžaniću

FENA
Fojnica
Fojnica
Vijećnici Općinskog vijeća Fojnica jednoglasno su, na današnjoj vanrednoj sjednici, osudili prijetnje smrću upućene načelniku Fojnice Salkanu Merdžaniću i predsjedavajućem Općinskog vijeća Bogomiru Barbiću.

Kako je u izjavi za Agenciju FENA kazao načelnik Merdžanić, prijetnje su im upućene u četvrtak u večernjim satima u SMS poruci koja je poslana s njima nepoznatog broja, o čemu su obavijestili policiju, koja trenutno vrši istragu.

On naglašava da su prijetnje upućene ne samo njima, nego i najbližim članovima njihovih porodica.

"Sjednica je održana jer ne želimo da se prijetnje tumače kao da se radi o prijetnjama na nacionalnoj osnovi. Ne mogu vjerovati da 20 godina nakon rata postoje takvi ljudi koji mogu uputiti ovakvu poruku", naglasio je Merdžanić u izjavi za Fenu.

Načelnik Merdžanić je na sjednici kazao da su prijetnje najvjerovatnije posljedica nezadovoljstva izbornim rezultatom određenih osoba, ali je dodao i da to nije način na koji bi trebali iskazivati svoje nezadovoljstvo.

Poručio je, ipak, da neće podleći pritiscima i napustiti poziciju koja mu je povjerena demokratskim putem, voljom naroda općine Fojnica.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica Bogomir Barbić je na sjednici kazao da upućene prijetnje na mobitele i društvene mreže od nepoznatih osoba, nekoliko vijećnika Fojnice te načelnik Općine dobijaju još od konstituirajuće sjednice, te da se na taj način stvaraju pritisci na vijećnike i blokira rad Vijeća.

U zaključku koji su vijećnici na sjednici usvojili zatraženo je od Policijske stanice Fojnica da poduzme zakonom predviđene mjere kako bi se počinitelji ovih dijela otkrili i sankcionirali.