Općina Centar
103

Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište u krugu OŠ Isak Samokovlija

Klix.ba
U krugu Osnovne škole Isak Samokovlija, a u okviru projekta pod nazivom "Jesi li za basket", kojeg realizira istoimeno Udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u subotu 8. jula 2017. godine otvoren je prvi obnovljeni košarkaški teren.

Podsjećamo, Udruženje "Jesi li za basket" u saradnji sa Općinom Centar provodi aktivnosti na obnovi košarkaških terena i povratku djece na iste, kao i programe za zdravo odrastanje. Tim povodom u proteklom periodu odigrana je humanitarno revijalna utakmica i održana donatorska večera, a u nastavku realizacije projekta pristupilo se obnovi košarkaškog terena u krugu OŠ Isak Samokovlija.

Načelnik Ajnadžić je uručenjem lopte učeniku pomenute škole zvanično otvorio obnovljeno igralište.

"Prije nekoliko mjeseci zajedno sa Udruženjem građana 'Jesi li za basket' sebi smo postavili cilj i odredili ambiciju da obnovimo košarkaška igrališta na području općine Centar i evo sa riječi prelazimo na djela. Danas prvo obnovljeno košarkaško igralište vraćamo onima kojima pripada, a to su mladi ljudi i sportisti. Na ovaj način želimo da damo primjer mladima kako je bolje baviti se sportom nego sjediti u zadimljenim prostorima. Ovo je samo početak, nakon ovog igrališta, krećemo sa obnovom drugih, a do augusta naredne godine planiramo obnoviti sva košarkaška igrališta i vratiti im izgubljeni sjaj", naglasio je Ajnadžić.

Direktorica Emina Čerkez-Čaušević zahvalila se načelniku Ajnadžiću i Udruženju "Jesi li za basket" na ukazanom povjerenju da Osnovnoj školi Isak Samokovlija pripadne čast da dobije prvo obnovljeno košarkaško igralište.

Predsjednik Udruženja "Jesi li za basket" Zlatko Moratić još jednom se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali značaj ovog projekta i podržali obnovu košarkaških igrališta te izrazio nadu da će i drugi slijediti primjer ove lokalne zajednice s ciljem obnavljanja košarkaških igrališta u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Nakon zvaničnog otvaranja igrališta odigrana je revijalna utakmica na kojoj su učešće uzeli bivši reprezentativci u košarci, te drugi ljubitelji ovog sporta.