Zvornik
0

Otvoreno Četvrto međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na Zvorničkom jezeru danas počelo Četvrto međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama na kome učestvuje oko dvadesetak ekipa iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Iz BiH učestvuju kajakaški i kanuu klubovi "Val" iz Doboja, "Trebišnjica" iz Trebinja, "Haris Suljić" iz Brčko distrikta, "Gradiška" iz Bosanske Gradiške, "Doboj istok" iz Doboj Istoka, "Maglaj" iz Maglaja i "Natron" iz Lukavca, "Jajce" iz Jajca,"Vidara" iz Gradačca, "550" iz Žepča i domaćin Kajak kanu rafting klub "Drina" iz Zvornika.

Iz Srbije učestvuju kajakaški i kanu klubovi "Filip Višnjić" iz Višnjićeva kod Šida, "Zabrežje" iz Obrenovca i "Nautički klub" iz Beograda, dok iz Hrvatske učestvuje "Marsonija" iz Slavonskog Broda.

Takmičenje se održava u ženskoj i muškoj kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji na 500, 1.000 i 1.500 metara. Završetak takmičenja i proglašenje pobjednika bit će održano večeras. Takmičenje je otvorio pomoćnik ministra prometa i komunikacija Federacije BiH Izet Mehinagić, poželivši takmičarima mirnu vodu i dobre rezultate.

Mehinagić je naglasio da takmičenje podržavaju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH. Predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg takmičenja je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, dok je njegov zamjenik ministar prometa komunikacija federalne Vlade Enver Bijedić.

Generalni pokrovitelj je opština Zvornik, a domaćin takmičenja je Kajak kanu rafting klub "Drina" iz Diviča kod Zvornika, po odluci Kajakaškog saveza BiH.