sport
5

Banja Luka: Svjetski kup u kajaku i kanuu na rijeci Vrbas

SRNA
Na rijeci Vrbas, u kanjonu Tijesno, u subotu i nedjelju, 2. i 3. juna, bitb će održan Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka Vrbas 2012".

Sprint je na programu sutra, a bit će vožen na stazi u kanjonu Tijesno. Dan kasnije biće vožen spust od Rekavica do Karanovca.

Direktor trke Svjetskog kupa Nikola Stanković rekao je da o trci dovoljno govori podatak da je to olimpijski sport i da je ovo takmičenje stepenica ka dobijanju domaćinstva Svjetskog seniorskog prvenstva u slalomu.

"Veće takmičenje od toga samo su Olimpijske igre, a smatram da je realno da organizaciju svjetskog prvenstva dobijemo 2018. ili 2019. godine", rekao je Stanković.

Tehnički delegat Evropske kajakaške federacije Tomislav Crnković rekao je da su sve pripreme za Svjetski kup odrađene na vrijeme i prema najvišim standardima.

Podrška za organizaciju finalne trke Svjetskog kupa stigla je od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Administrativne službe Grada i Ministarstva za porodicu omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

Za vrijeme trka Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama, sutra od 8.00 do 16.00 sati i u nedjelju, 3. juna, od 9.00 do 17.00 sati doći će do obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Banja Luka - Jajce, na lokalitetu kanjona Tijesno.

Alternativni pravci su Banja Luka-Kola-Krupa na Vrbasu i Banja Luka- Čađavica-Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Za vrijeme trajanja obustave bit će omugućen nesmetan prolaz vozilima javnog prigradskog prevoza putnika na linijama Banja Luka-Krupa na Vrbasu-Krmine; Banja Luka-Krupa na Vrbasu-Ledenice-Racune; Banja Luka- Krupa na Vrbasu-Bočac i Banja Luka-Krupa na Vrbasu-Bočac-Agino Selo.

Domaćin Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama je Kajak kanu klub "Vrbas".