BiH
0

Otvorene rekonstruirane garaže DVD-a Ali-pašin Most

FENA
Rekonstruirane garaže Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Ali-pašin Most svečano su otvorene danas.

Općina Novi Grad u prvu fazu rekonstrukcije investirala je oko 73 hiljade maraka.

Pored sanacije i rekonstrukcije garaže izvršena je ugradnja novih rolovrata s mehanizmom za automatsko otvaranje i nova elektroinstalacija. Na preostale tri garaže ovog objekta sanirani su zidovi, podne i stropne ploče, ugrađena nova stolarija, izrađeni dimnjačni kanali i sl.

Na kompletnom objektu Vatrogasnog doma izvršeni su sanacija i bojenje sjeverne fasade i sanacija oštećenog asfalta na prilaznom platou.

"Siguran sam da će ova ekipa, kada joj se pridodaju nova 32 člana, biti jedna od najboljih. Ove godine stvorićemo sve neophodne uslove kako bismo afirmisali ovo društvo u čijem će sjedištu biti smještena i opštinska služba civilne zaštite", kazao je na svečanosti načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić.

"U 2010. planirali smo i više sredstava nego prošle godine da bi ove ekipe bile dovoljno mobilne da pomognu stanovništvu u vanrednim situacijama", dodao je.

Općina Novi Grad Sarajevo će pomoći i u osavremenjavanju voznog parka dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Komandir DVD Ali-pašin Most Muhamed Mašnić kazao je da je rekonstrukcijom garaža napravljen veliki iskorak.

"Od izgradnje ovog objekta 1963. pa do unazad nekoliko godina niko ništa nije ulagao. Zahvaljujući načelniku Hadžiću, situacija se promijenila i nadamo se da ćemo uskoro imati odgovarajuće prostorije za naše ekipe. Mi smo svoje postojanje opravdali nebrojeno puta do sada, a najsvježiji primjer su nedavne poplave kada smo pomagali lokalnom stanovništvu", Mašnićeve su riječi, prenosi općinska pres-služba.