Hajdemo u planine
232

Otvorena ski sezona na Bjelašnici i Igmanu, Bijelo dugme najavilo koncert narednog vikenda

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Uz prisustvo velikog broja predstavnika medija na Bjelašnici, u prostoru ugostiteljskog objekta Benetton, održana je promocija povodom otvorenja zimske ski sezone Bjelašnica-Igman 2018./2019.

Bila je ovo prilika za predstavljanje programa manifestacije Hajdemo u planine u okviru kojeg će se u subotu, 29. decembra, na otvorenom prostoru na Babinom dolu organizirati koncert grupe Bijelo dugme s početkom u 14:00 sati.

Legendarni Sarajlija Goran Bregović zajedno s Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom ovim koncertom upotpunit će slavljeničku atmosferu povodom 35. rođendana ZOI'84.

"Drago mi je da sam u Sarajevu, gdje imam tako malo prilika nastupati. Nadam se da će vam se svidjeti ono što će svirati Bijelo dugmo. Posljednji put u Sarajevu svirali smo prije deset godina. Pjevat ćemo vesele pjesme, bit će veseo program, jer je Nova godina i svima nam je stalo da se provedemo", poručio je Bregović.

Prijatelj projekta Ademir Kenović ispričao je zanimljivu anegdotu kako je krenula priča o svevremenskom hitu Hajdemo u planine.

"Pjesma je nastala kao mali spotić, koji je pjevao jedan naš prijatelj, a mene su pozvali iz direkcije ZOI-a. Bio je tu pokojni Ante Sučić sa svojih deset saradnika. Rekao je: "Hajde da vidimo jeste li snimili sve što treba, jeste li propagirali naše objekte". Odgovorio sam da nismo. "Pa šta ste uradili", nastavio je. Snimili smo jednu pjesmicu. Pa ko pjeva, je li neki popularni pjevač? Nije, nego glumac. Koji je, je li Rade Šerbedžija? Nije. Mladi glumac je. Pa koji je, je li zgodan? Nije. I onda su gledali u Planine i šutjeli jedno sedam prvih puta, da bi osmi put Ante rekao: "Pa nije ovo toliko loše". I onda je Goran vidio da nije toliko loše i napravio hit hitova - prisjetio se Kenović.

Predstavnici fudbalskog kluba Željezničar Bregi su uručili trenerku i dres kluba, koji je baš za njega potpisao Ivica Osim, još jedna legenda Sarajeva.