BiH
746

Otvorena šalter sala u Općini Novi Grad Sarajevo, više prostora za građane

Piše: Š. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Općina Novi Grad Sarajevo dobila je danas novu, rekonstruisanu i veću šalter salu. U novoj sali sada postoji 17 šaltera, a prizemlje je dobilo dodatnih 500 metara kvadratnih. Poboljšana šalter sala samo je jedan dio radova obavljenih u sklopu rekonstrukcije prizemlja zgrade Općine.

Rekonstrukcija prizemlja zgrade Općine trajala je tokom ljeta, a vrijednost projekta iznosi 1.300.000 KM.

"Nova šalter sala je veća, ima 5 šaltera više nego ranija koja se nalazila u improviziranom prostoru koji je ustvari bio vanjski dio zgrade. Neki poslovi koji su se ranije obavljali na šalterima sada su dobili zasebne kancelarije", rekao je načelnik Semir Efendić.

Prema riječima načelnika, šalter sala Novog Grada najfrekventnija je od svih drugih u KS-u, a nju mjesečno posjeti oko 2.000 ljudi. On se nada kako će veći prostor biti ugodniji te da će stanovnici ove općine brže obavljati poslove.

Novina je i davanje prostorija u prizemlju Federalnoj poreskoj upravi, kao i proširenje poslovnih prostora koji su na korištenje dati putem javnog poziva.

Pored nove šalter sale, zgrada Općine Novi Grad dobila je i galeriju, namjenski prostor za kulturu, pored kina koje je otvoreno prije dvije godine, a u kojoj je trenutno otvorena izložba Muzeja Sarajeva "Sarajevo birvaktile", a u ovoj galeriji pored izložbi održavat će se i druge kulturne manifestacije kao što su prijemi, promocije knjiga i slično.