{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena izložba radova studenata Američke akademije modernih umjetnosti

20.12.2014. u 09:31
0
1
Otvorena izložba radova studenata Američke akademije modernih umjetnosti
0
U srijedu je otvorena izložba radova studenata III i IV godine Američke akademije modernih umjetnosti u klasi profesora Anura Hadžiomerspahića sa Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini (AUBiH).
Izložba će biti otvorena do 27. decembra, a pokrovitelj projekta je UniCredit Bank. Zahvaljujući nesebičnoj pomoći profesora Anura Hadžiomerspahića i UniCredit Bank studenti imaju priliku da izlažu svoje radove iskazujući kreativnost i subverzivnu hrabrost u modernim vizuelnim načinima komunikacije.

Na ovaj način studenti imaju priliku da obogate svoj portfolio koji je preduslov za njihove daljnje karijere. Naime, radeći na studiji slučaja tokom redovne nastave studenti su za zadatak imali da osmisle print kampanju UniCredit Bank. Nakon uspješnog predstavljanja njihovih ideja, profesor Hadžiomerspahić je poslao radove UniCredit Bank na uvid i rodila se ideja o zajedničkoj organizaciji izložbe koja je privukla pažnju velikog broja gostiju na otvaranju.

"Naš snažan odnos sa lokalnom zajednicom održavamo i kroz podršku obrazovanju. Naša
posvećenost u tom smislu ogleda se između ostalog i u podržavanju studenata u njihovom radu, kako bismo ih potakli da nastave sa razvojem svoga talenta, te na taj način doprinesu razvoju naše zemlje", izjavila je ovim povodom Selma Riđanović – Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

Izložba je otvorena za javnost, a izložbene radove možete pogledati do 27. decembra u Galeriji "Novi Hram", u ulici Mula Mustafe Bašeskije 38 u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: