BiH
0

Otvorena četiri velika dječija igrališta u istočnoj bosni

Klix.ba
Od decembra lijepa i dobro opremljena igrališta imaju O.Š. u Križevićima, mjesna zajednica Divič, O.Š. u Cerskoj i O.Š. u Liplju. Vrijednost ovog projekta je iznosila 32.000 KM.

U bosanskohercegovačkom predstavništvu humanitarne britanske organizacije Muslim Aid se ne miruje. Aktivistice ove organizacije su u stalnoj brizi kako i na koji način unaprijediti kvalitet života osoba, prije svega djece, kojima je pomoć ove organizacije neophodna. Istraživanja na terenu u Istočnoj Bosni, dijelu BiH u kome Muslim Aid najznačajnije djeluje, su pokazala nedostatak sigurnih i kvalitetnih mjesta za igru i druženje na otvorenom.

Stoga se u 2012.godini pristupilo izradi i realizaciji projekta "Četiri velika igrališta za djecu Istočne Bosne". Od mjeseca decembra 2012.godine lijepa i dobro opremljena igrališta imaju O.Š. u Križevićima, mjesna zajednica Divič, O.Š. u Cerskoj i O.Š. u Liplju.

Vrijednost ovog projekta je iznosila 32.000 KM. Sredstva su donirali britanski građani koji humanitarno djeluju kroz organizaciju Muslim Aid. Iako će igrališta već narednih dana biti prekrivena najlonima sve do proljeća ta spoznaja nije mogla umanjiti dječiju radost u susretu sa novoizgrađenim terenima.

Djeca Istočne Bosne nagrađuju osmijehom i srećom u svojim srcima svakoga ko sudjeluje u izgradnji njihovog zdravijeg i sigurnijeg života.