{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena birališta, nema narušavanja javnog reda i mira

S
3.10.2010. u 08:38
0
6
Otvorena birališta, nema narušavanja javnog reda i mira
0
Otvorena birališta, nema narušavanja javnog reda i mira
Zaključno sa 08.00 sati na području Federacije BiH nisu registrirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira ni na jednom biračkom mjestu, kao ni ometanje glasačkog procesa, saopćeno je iz FUP-a.
Prema podacima Operativnog štaba akcije ''Izbori 2010'', sva biračka mjesta su otvorena i na svim su prisutni članovi općinskih izbornih komisija. Samo je u nekoliko slučajeva zabilježeno manje kašnjenje s otvaranjem biračkih mjesta iz tehničkih razloga.

Pripadnici ministarstava unutarnjih poslova svih 10 kantona osiguravaju sve lokacije u Federaciji BiH na kojima se odvija glasanje.

Operativni štab akcije ''Izbori 2010'', sačinjen od predstavnika Federalne uprave policije i svih kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, smješten u Sarajevu, u zgradi Federalne uprave policije – Mehmeda Spahe br.7, koordinira svim policijskim aktivnostima na području Federacije BiH, kako bi bio osiguran nesmetan izlazak građana na birališta.

Kontakt telefoni Operativnog štaba su 033 261 300 i fax: 033 590 222.

Građani se policiji, naravno, mogu obratiti i putem stalnog dežurnog broja 122.

Oko 2.000 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a (MUPRS) angažirano je danas u sklopu osiguranja sigurnosnog ambijenta za izborni proces na području tog bh. entiteta.

Glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja potvrdila je da pripadnici policije rade na osiguranju 1.451 lokacije za glasanje i 1.993 biračka mjesta.

“Do sada nije zabilježen nijedan incident”, rekla je Šoja.

Bilo je kašnjenja u otvaranju na pojedinim lokacijama, a za sada glasački proces protiče bez problema.

Šoja je podsjetila da su i danas otvorene sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata na prostoru RS-a i radit će do 19 sati kako bi građani mogli da dobiju sva potrebna dokumenta kako bi mogli ostvariti svoje pravo za glasanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: