{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zabilježeno osam verbalnih sukona na biralištima

S
3.10.2010. u 14:36
0
0
Zabilježeno osam verbalnih sukona na biralištima
0
Zabilježeno osam verbalnih sukona na biralištima
Prema izvještajima Operativnog štaba akcije ''Izbori 2010'', zaključno sa 14.00 sati, na području Federacije BiH zabilježeno je 8 manjih, uglavnom verbalnih incidenata, navodi se u saopćenju FUP-a.
Na području Livanjskog kantona, na biralištima Drvar Selo i Trninići Brijeg, zabilježeni su slučajevi verbalnog konflikta birača sa članovima općinskih izbornih komisija.

Istovjetne situacije zabilježene su u Unsko-sanskom kantonu, na biralištima Bakšaiš i Gata. U Zapadnohercegovačkom kantonu, na biralištu Prolog glasanje je prekinuto na 20 minuta zbog verbalnog sukoba jednog birača i člana općinske izborne komisije. U Kantonu Sarajevo su zabilježena dva pokušaja ometanja izbornog procesa.

Federalna uprava policije proslijedila je Centralnoj izbornoj komisiji BiH informaciju koju je telefonski zaprimilo Operativno dežurstvo Federalne uprave policije, a odnosi se na eventualnu zloupotrebu pozicije izbornog posmatrača u Vrapčićima, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Nijedan od navedenih slučajeva nije narušio cjelovitu sliku o zadovoljavajućoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH, u pogledu biračkog procesa, o čemu brine više od 3.000 policijskih službenika na svim lokacijama na kojima se odvija glasanje.

Operativni štab akcije ''Izbori 2010'', sačinjen od predstavnika Federalne uprave policije i svih kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, smješten u Sarajevu, u zgradi Federalne uprave policije – Mehmeda Spahe br.7, koordinira svim policijskim aktivnostima na području Federacije BiH, kako bi bio osiguran nesmetan izlazak građana na birališta.

Kontakt telefoni Operativnog štaba su 033 261 300 i fax: 033 590 222.

Federalna uprava policije će kontinuirano informirati javnost do okončanja izbornih aktivnosti na području Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: