{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Ured za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću

F
14.11.2006. u 15:33
0
0
Otvoren Ured za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću
0
Otvoren Ured za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću
U okviru Biotehničkog fakulteta u Bihaću danas je otvoren Ured za osiguranje kvaliteta Bihaćkog univerziteta, što je rezultat implementacije projekta koji provodi Svjetski univerzitetski servis BiH (SUSBiH), s ciljem osiguranja kvalitete na bh. univerzitetima, odnosno stvaranja ambijenta za implementaciju Bolonjskih principa.
Implementacija projekta traje dvije godine, a otvaranjem Ureda za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću, učinjen je korak naprijed, kada je riječ o reformi visokog obrazovanja, prvenstveno zbog činjenice da je Univerzitet opremljen sredstvima i tehnikom za rad.

Za Univerzitet u Bihaću ovaj projekt je od velikog značaja, a rektor prof. dr. Refik Šahinović nazvao ga je embrionom osiguranja kvaliteta za rad Bihaćkog univerziteta.

Prema njegovim riječima, osiguranje kvaliteta u obrazovanju su ustvari metode obrazovanja pomoću kojih obrazovna institucija može sa sigurnošću garantovati da se standardi i kvaliteti, koji se primjenjuju u njoj, održavaju i usavršavaju.

U narednom periodu Ured za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću pružat će pomoć i edukaciju uposlenicima, ali i studentima kako bi bili prihvaćeni kao dio evropskog prostora za visoko obrazovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: