{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Ured za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću

F
FENA
14.11.2006. u 15:33
0
0
Otvoren Ured za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću
0
Otvoren Ured za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću
U okviru Biotehničkog fakulteta u Bihaću danas je otvoren Ured za osiguranje kvaliteta Bihaćkog univerziteta, što je rezultat implementacije projekta koji provodi Svjetski univerzitetski servis BiH (SUSBiH), s ciljem osiguranja kvalitete na bh. univerzitetima, odnosno stvaranja ambijenta za implementaciju Bolonjskih principa.
Implementacija projekta traje dvije godine, a otvaranjem Ureda za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću, učinjen je korak naprijed, kada je riječ o reformi visokog obrazovanja, prvenstveno zbog činjenice da je Univerzitet opremljen sredstvima i tehnikom za rad.

Za Univerzitet u Bihaću ovaj projekt je od velikog značaja, a rektor prof. dr. Refik Šahinović nazvao ga je embrionom osiguranja kvaliteta za rad Bihaćkog univerziteta.

Prema njegovim riječima, osiguranje kvaliteta u obrazovanju su ustvari metode obrazovanja pomoću kojih obrazovna institucija može sa sigurnošću garantovati da se standardi i kvaliteti, koji se primjenjuju u njoj, održavaju i usavršavaju.

U narednom periodu Ured za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Bihaću pružat će pomoć i edukaciju uposlenicima, ali i studentima kako bi bili prihvaćeni kao dio evropskog prostora za visoko obrazovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: