{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren počasni konzulat BiH u Poljskoj

F
4.7.2012. u 13:43
0
2
Otvoren počasni konzulat BiH u Poljskoj
0
Otvoren počasni konzulat BiH u Poljskoj
Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj otvoren je jučer u gradu Poznanju.
Kako je saopćeno danas iz MVPBiH, Počasni konzulat BiH ima jurisdikcionu nadležnost nad Velikopoljskim, Kujavsko-pomeranskim, Zapadnopomeranskim, Lubuskim, Donjošleskim, Opolskim i Šleskim vojvodstvom.

Na svečanosti otvaranja Počasnog konzulata BiH, kojoj su prisustvovali zamjenica direktora za Evropu u MVP Republike Poljske Anna Sochańska, predstavnici političkog, privrednog i kulturnog života Poznanja i bh. dijaspore u Poljskoj, govorili su ambasadorica BiH u Republici Poljskoj Koviljka Špirić i pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH Zoran Perković.

U govoru ambasadorica Špirić izrazila je uvjerenje da će počasni konzul i ugledni poljski privrednik Jacek Günter Ślaski dati značajan doprinos približavanju naših zemalja te da će prioritet rada biti razvijanje ekonomske, obrazovne i kulturne saradnje.

Pomoćnik ministra Perković izrazio je uvjerenje da će se otvaranjem Počasnog konzulata BiH u Poznanju, otvoriti veće mogućnosti za njegovanje kulture, običaja i tradicija bh. naroda i da će na taj način Bosna i Hercegovina biti promovirana u Poljskoj kao multietnička i multireligijska zajednica u kojoj različitosti i posebnosti žive zajedno u toleranciji i uvažavanju.

Na svečanosti otvaranja konzulata ambasadorica Špirić je uručila zahvalnice za doprinos i podršku promociji Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj predsjedniku Poljsko-balkanske gospodarske komore Andrzeju Zarajczyku, kompaniji Zepter International Poljska i gradu Bolesławiec.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: