|

Otvaranje parka za djecu i starije na Dobrinji 24. februara

Otvaranje parka za djecu i starije na Dobrinji 24. februara
0
S
Sarajevo-x.com
17.2.2012. u 16:23
3
komentara
0

dijeljenja
Otvaranje parka za djecu i starije na Dobrinji 24. februara
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa sekretarom Gradske uprave Miloradom Kojovićem primio je danas Eldara Hasanova, ambasadora Republike Azerbejdžan u BiH.
"Zahvaljujući Vašoj agilnosti Sarajevo je obnovilo saradnju sa Bakuom, kao jednim od najstarijih pobratimskih gradova. Dobru priliku za intenziviranjem tih partnerskih odnosa, koji traju već 40 godina, vidimo kroz realizaciju projekata u oblasti kulture, ekonomije i infrastrukture na dobrobit građana Sarajeva i Bakua", istakao je Behmen.

U znak pobratimskih veza između glavnih gradova BiH i Azerbejdžana, Ambasada ove prijateljske zemlje na preporuku Grada Sarajeva, realizovala je dva projekta na Dobrinji: rekonstruisana je Ulica grada Bakua, a pri kraju je i izgradnja i uređenje parka za djecu i starije, u ulici grada Pratoa kod Pete gimnazije, na čemu je angažovano preduzeće Park.

Ambasador Hasanov je pozvao gradonačelnika Behmena na ceremoniju otvaranja ovog parka u petak 24. februara u 14 sati.

"Kad je riječ o kulturi, produbljivanje veza vidimo u činjenici da Baku kao Islamska prijestolnica kulture 2009. svojim iskustvima može podržati Sarajevo kao Most kulture 2014. Osim toga, Sarajevo Film Festival i Internacionalni filmski festival u Bakuu, Sarajevo Jazz Festival i Baku Jazz festival, također svojom saradnjom mogu doprinijeti unapređenju kulturnih veza", kazao je Behmen te dodao da vjeruje da i u oblasti ekonomije Sarajevo i Baku mogu naći zajednički interes, pogotovo što Azerbejdžan u posljednje vrijeme se nalazi među prvih pet zemalja u svijetu po prilivu stranih investicija.

Ambasador Hasanov je ovom prilikom pozvao gradonačelnika Behmena da u junu ili julu posjeti Baku sa delegacijom koja bi promovirala kulturne, privredne i projekte u oblasti infrastrukture.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...