Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
niste vi otpisani što ste otišli, otpisani su oni što su ostali.
Pretekli Albaniju..hahahaha
Ajjj sto mrzim ove glupe podjele medju bosnjacima na domace i dijasporu kao prvo kako da ja mrzim rodjaka koji je otisao van bih to je njegova odluka i takvih je na hiljade...uostalom kad je poplavilo bih zar se niko nesjeca nase dijaspore koja je poslala na 100-ine kamiona pomoci za bih a ova nasa vlast uvede carinu na pomoc
ruku na srce, da nije bilo carine, uvezlo bi se milijardu tona humanitarne pomoci kafe i cigareta, secera, ulja, brasna...
"Odluka nema uslova da dođe do svakog birača, rok je prekratak, a kao još jedan ključni argument je i činjenica da svi raspoloženi za glasanje nisu vični da prijave kompletiraju online, dakle putem e-maila." Pa, ako živiš u Australiji i nisi vičan da popuniš obrazac i pošalješ ga putem e-maila, koji će ti racku i glasanje. Ja se svake dvije godine prijavljujem i otkako je online puno je lakse. Jest da sa svojim glasom mogu okačiti mačku o rep, ali to je druga priča.
a i ovaj CIK nesto ucestio od izbora i cenzusa , prije nikad nisam cuo za CIK , znaci nikad , evo ovih par godina oni nesto glavni , kolika vam je plata bila u CiK-u 2007 i sad ? de mi malo da vidim , jel topli skocio sa 4 na 22 km slucajno ?
Gospodine Alispahiću, vi kao i mnogi rukovodeci u nasim organizacijama u inostranstvu oglasavate se kod svrsenog cina. Mogli biste jednom za promjenu da se na vrijeme angazujete pa animirate i instruirate nase izbjeglice da u sto vecem broju se korektno prijave za glasanje i sa uspjehom obave svoju glasacku duznost. Ovako se buniti kada je sve proslo nema potrebe ni smisla. Nadamo se da cete kod sljedecih izbora na vrijeme stupiti u akciju. Ne samo u Australiji nego i u svim drugim zemljama.
Gospodine Alispahiću,
Da naravno sad bi trebalo zanemariti povelju o ljudskim pravima. Oni su vani ko ih j.... A sto ne kazete Sejdic je cigo ko ga j.... Sta on hoce da bude ravnonpravan. Cuj bosanska djeca hoce da uce bosanski . Odlucite se ili ljudska prava za sve ili idemo u rang sa ostalim drzavama tip zimbabve.
I ? Šta bi vi? Nema dokumenata- nema birača. Zdrao !
Evo duša me moja boli što neko tamo na drugom kraju svijeta ne može odlučivati o mojoj sudbini. Dosta mi je ovih krezuba što glasa za uhodanu trojku, al' haj' oni bar jedu govna zajedno sa mnom u ovoj vukojebini od zemlje.
@MPower Jest tako je, da Hi nije znam šta bih.
@MPower Napaseš mi se guznih dlaka pobjeguljo. ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
dijaspora netreba glasati mi zivimo ovdje i znamo kako nam je sta nam oni kroje sudbinu
dodjitw u bih zivjeti pa glasajte,zivi na antartiku a hoce da bira nama vlast
ne i glagol se uvijek pise odvojeno a kod pridjeva sastavljeno ,eto i ti nesto da naucis ;)
Zato sva srbadija iz okoline i vukojebina Chicaga ima pravo da glasa. SDA najgora ublehaska stranka na ovim prostorima...
@dervo.finci...... Veće ublehe i raspalije stranke sa ruralnijim članstvom od ove SDA kutzu nema . . .