{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkriven spomenik poginulim pripadnicima MUP-a RS u Zvorniku

S
27.4.2016. u 16:26
65
360
Otkriven spomenik poginulim pripadnicima MUP-a RS u Zvorniku
65
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otkrio je danas ispred Stanice javne bezbjednosti Zvornik spomenik poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa regije Birač, na kome se nalazi i lik policajca Dragana Đurića, koji je ubijen na današnji dan prošle godine u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik.
"Nikada ne smijemo zaboraviti naše junake koji su položili živote za Republiku Srpsku. Nažalost, nakon toliko godina i dalje gubimo živote naših policajaca na strašan način kako se to to desilo ovdje u Zvorniku", rekao je Lukač u obraćanju nakon otkrivanja spomenika.

Podsjetivši da je došao u Zvornik odmah nakon što je čuo za teroristički napad na Policijsku stanicu, Lukač je rekao da su ga scene koje je tada vidio podsjetile na ratne, te da je još gora činjenica da je policajac Dragan Đurić ubijen na brutalan i podmukao način bez šanse da se brani.

"To je terorizam. Poslije tog terorističkog napada, u kojem je ubijen naš policajac, mnogi nisu htjeli da taj napad nazovu pravim imenom, nisu htjeli da kažu da je to teroristički napad, ali mi smo znali da je to čist terorizam i da imamo posla sa teroristima", naglasio je Lukač.

Nažalost, istakao je on, teroristi se nalaze u BiH, tu su pustili korijene i i hoće da na najbrutalniji način ugroze slobodu.

"Hoće da ugroze našu djecu i slobodu koju smo stvarali. Mi to nećemo i ne smijemo dozvoliti. Naši policajci će uvijek biti spremni da se suprotstave takvima kao što su ovi koji su izveli ova teroristički napada u Zvorniku, na današnji dan prošle godine", poručio je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je rekao da su policajci bili dovoljno hrabri i odlučni da ne dozvole da ih neko ubija na takav podmukao i brutalan način pa su se suprotstavili i neutralisali teroristu.

Otkrivanju spomenika prisustvovali su direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, predstavnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina, Stanice javne bezbjednosti Zvornik, grada Zvornika, šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moor i drugi gosti, koji su nakon osvećenja i parastosa, položili vijence na spomenik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: