Sanacija ulice
11

Otklanja se kvar na Kovačima, na gradilištu se pojavile velike količine vode

Klix.ba
Radovi na sanaciji ulice Kovači odvijaju se otežano usljed većih količina vode koja se pojavila na gradilištu. KJKP”Vodovod i kanalizacija” izvršili su zamjenu šibera na saobraćajnici i trotoaru prošle sedmice, ali je ponovo došlo do kvara i isticanja vode na ulicu.

Nadležna Služba za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad odmah je reagovala i ekipe KJKP”Vodovod i kanalizacija” su jutros ponovo izlazile na teren kako bi ustanovili o čemu se radi.

Kako su potvrdili iz nadležne službe, radove u ovoj ulici otežavaju kako površinske, tako i podzemne vode koje su karakteristične za ovu lokaciju. Problem podzemnih voda dijelom je riješen desnom stranom ulice (iz pravca Čekrečijine džamije) gdje je urađena drenaža, postavljene su cijevi u koje se podzemne vode slijevaju i odvode u kanalizaciju. Isti postupak bit će proveden i na lijevoj strani ulice Kovači.

Prema informacijama koje je nadležna služba dobila iz “Vodovoda i kanalizacije”, kvarovi na šiberima, bit će otklonjeni u što kraćem roku, a ekipe “Vodovoda i kanalizacije” već su na terenu i rade na tome.

Inače, u ulici Kovači uklonjena je stara kaldrma i tampon, postavljen novi tampon i drenažne cijevi sa desne strane, urađeno nabijanje tampona i počelo slaganje kaldrme.

Sanacija ulica Kovači i Ploča, na dionici od Čekrečijine džamije do Muzeja Alije Izetbegovića u dužini od 515 metara, počela je prije dvadesetak dana. Projektom je predviđeno da radovi budu završeni za 120 dana.