Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj spomenik je podsjetnik za sve one koji zalutaju i misle da treba neke stvari da se zaborave
Da li je moguce da su SDA-ovce napravile skulpturu covjeka, koji svog sina zove u ruke srba, umjesto da mu zadnjim atomom snage kaze:“SINE BJEZI, NE OKRECI SE SINE“.
@libero Alija je zrtvovao Srebrenicane, da bi razmjenio Srebrenicu za Vogoscu. Muhamed Filipovic, Sefer Halilovic, i Hakija Meholjic su to nedvojbeno objasnili.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jadnom za svagda: Sarajevske Srbe niko nije protjerao. Pola ih je otišlo dok JNA 'završi sa nama', a drugo pola je po naređenju Krajišnika otkopalo mrtve, rasprodalo imovinu i mirno otišlo tamo daleko! Ne pije vam vode ta mantra sa brojem Srba koji su živjeli u Sarajevu, a sada žive negdje drugo. To je jednostavno njihov izbor.
@Tarranto Komentirao sam stalnu mantru o broju Srba u Sarajevu prije i poslije rata i nisam spominjao Srebrenicu u kojoj je počinjen genocid, od strane zločinaca i neljudi. Znamo dobro šta se dogodilo sa onima koji su se predali. Srbi su u agresiji počinili strašna zvjerstva, ali ste još gori vi koji ih pokušavate relativizirati. Ovo pišem radi drugih ljudi, inače ne polemiziram sa bolesnicima.
Smijesno a i Boga mi zalosno.
Zašto naša nepismena gospoda od odgovorni sa takva sjećanja da se nikad ne zaboravi ne uklešu te riječi u kamen i ne postave ga tu gdje treba narod i svijet da to vidi da se ne moze ni oštetiti ni iništiti !
A ovdje komentari nisu iskljuceni, e klixe klixe prodana dušo...
Ja bi mu ruku odsjeko
Da nije mozda vjetar oborio ?? ... samo kazem, pretpostavljam...
Bolesnici!
Novu napraviti od betona, granita da ostane barem dvije hiljade godina.
Pa napravite jebeni video nadzor,tko ošteti odmah na robiju u Zenicu
Ploca je od istog tog ko je slikao !
@MAXMAX uzalud se nadas, Srbi u Sarajevu nikada nece dobiti nikakav spomenik. A mi cemo se potruditi da se rat i genocid nikada ne zaborave, da nam djeca uvijek znaju ko su im neprijatelji i da nikada vise ne dozvole da se bilo sta slicno desi...
najbolji naziv ove skulpture bio bi: "Spomenik bosnjacke gluposti i naivnosti"
Ovaj spomenik prevare i patnje Bošnjačkog naroda i ova skulptura bi trebala biti postavljena u centru baščarršije
Ovaj spomenik svako malo neko uništava, da li zbog kvalitete ili nekvalitete, ne znam, ali vrijeme je da ga izmjestite na neko mjesto gdje ga vjetar ne može srušiti. Njemu tu u parku nije dobro, a ni nama sa stalnim vandalizmom prema njemu. Možete postaviti i jednog policajca da ga čuva ali nešto mi se čini da njih nema ni tamo gdje su potrebniji.
Smeta istina dušmanima. Ali dobro je da se ovakve stvari dešavaju da nas opomene koga imamo za susjeda i da se moramo spremati jer se i oni spremaju
Kako mozete biti toliko hrabri pa tako lako vrijedjati ovaj spomenik