Privremena uprava
178

Otkazan sastanak u Vladi FBiH, Agrokor zabranio pregovore firmama kćerkama

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Privremena uprava koncerna Agrokor zabranila je svim svojim firmama kćerkama da obavljaju medijske djelatnosti i bilo kakve pregovore, što je i razlog zbog kojeg je otkazan današnji sastanak s predstavnicima Vlade Federacije BiH, saznaje Klix.ba.

U Vladi Federacije BiH u Sarajevu danas je trebao biti održan sastanak vezan za trenutna dešavanja u hrvatskom koncernu Agrokor i moguće štetne posljedice po BiH.

Premijer FBiH Fadil Novalić zakazao je sastanak 6. aprila, a skupu su trebali prisustvovati ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, direktor Konzuma u BiH Tomislav Bagić i članovi uprava četiri firme kćerke Agrokora u našoj zemlji.

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica privrede, poduzetništva i obrta Martina Dalić saopćila je u ponedjeljak da je završen sastanak u Agrokoru na kojem je vanredni povjerenik Ante Ramljak obavio primopredaju s dosadašnjom upravom koncerna, a Ramljak je saopćio da je od ponedjeljka preuzeo vođenje koncerna te da mu je prioritet dogovoriti s bankama sve detalje za tekuću likvidnost.