Velika potraga
102

Oteto novorođenče iz Hadžića staro deset dana, policija provodi opsežnu istragu

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Novorođenče koje je danas otela za sada nepoznata ženska osoba staro je samo deset dana, a veliki broj policajaca uključen je u potragu. Saznajemo da je pojačano i prisustvo policije na izlazima iz Kantona Sarajevo.

Nakon što je policiji prijavljena otmica u javnosti se pojavilo više verzija, iako MUP KS još nije izašao sa zvaničnim informacijama.

Prema jednoj verziji dječak je odvezen u automobilu marke Mercedes crne boje, dok se pojavila informacija i o vozilu Opel Astra, dok neki mještani Igmanske ulice kažu se da je žena otrčala sa bebom u naručju i da ispred zgrade u tom trenutku nije bilo automobila.

Službenici MUP-a KS ne žele špekulisati, već ističu da će detalji biti poznati kada se utvrde činjenice.

"Maksimalno je pojačano prisustvo policije na terenu i potraga je u toku. Kada bude više provjerenih i zvaničnih informacija javnost će biti blagovremeno obaviještena". rečeno je za Klix.ba iz sarajevske policije.

Prema riječima komšija u ulici Igmanska u Hadžićima, koji su vidno potreseni današnjim nesretnim događajem, beba je rođena prije deset dana, a roditelji su upućeni u policijsku stanicu radi davanja izjava.

Ispred zgrade nalazi se nekoliko policajaca i inspektori, dok su u porodičnom stanu forenzičari i pripadnici krim policije.

Otac otete bebe (plava majica) (Foto: H. M./Klix.ba)
Otac otete bebe (plava majica) (Foto: H. M./Klix.ba)

Kako saznajemo, policijski službenici su pojačali prisustvo i na izlazima iz Sarajeva, ali i na širem teritoriju s ciljem lociranja osoba koje su pobjegle s bebom.

Ženska osoba koja je otela bebu bila je pokrivena i u bijelom mantilu, a predstavila se kao patronažna sestra. Posljednji put kada je došla majka je otišla da prijavi dijete, a s bebom je ostala sestra majke.

Navodno je žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, kazala osobi koja je čuvala dijete da dezinfikuje ruke u kupatilu, a onda ju je zaključala i otišla s bebom.