Suspendovan s posla
0

Otac troje djece štrajkuje glađu pred kapijom Binasa u Bugojnu

FENA
Bugojno
Bugojno
Semin Ajkunić, suspendirani radnik bugojanskog preduzeća Binas štrajkuje glađu pred kapijom firme, ogorčen situacijom u kojoj se iznenada našao.

Semin je, naime, u Binasu radio do oktobra prošle godine kada je je ostao bez posla jer je izmjestio određene količine eksploziva iz magacina na krug ovog preduzeća.

To nije uradio zbog toga kako bi, kaže, pribavio bilo kakvu korist za sebe, nego da bi skrenuo pažnju na njegovu opasnost po uposlene i okolinu te kriminalne radnje tadašnjeg rukovodstva.

Nakon ovog čina protiv Ajkunića je u Općinskom sudu Bugojno pokrenut krivični postupak kojim se tereti za neovlašteno izmještanje i tešku krađu eksploziva.

"Ne bježim od svoje odgovornosti pred pravosudnim institucijama ali smatram da bi, za sve što se dešavalo u Binasu trebali odgovarati i članovi bivšeg rukovodstva. Mi radnici smo se obraćali dosad više puta nadležnim organima ali nismo dobili nikakvu pomoć. Imam troje djece i ovo je jedini način da se izborim za svoja prava", kazao je.

Dodaje da novo rukovodstvo, koje je nedavno imenovano, nije krivo za postojeću situciju i stanje u kojoj se on našao te da će štrajk glađu nastaviti sve dok se ne zadovolji pravda.

Ovim činom želi skrenuti pažnju javnosti na, kako tvrdi, nelegalne radnje bivšeg rukovodstva koje su ovo preduzeće i njegove radnike "zavile u crno“.