{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osumnjičeni za prostituciju i pranje novca: Jednomjesečni pritvor Kurtoviću i Nargaliću

30.10.2015. u 11:14
10
19
Osumnjičeni za prostituciju i pranje novca: Jednomjesečni pritvor Kurtoviću i Nargaliću
10
Osumnjičeni za prostituciju i pranje novca: Jednomjesečni pritvor Kurtoviću i Nargaliću
Samiru Kurtovići i Omeru Nargaliću koji su uhapšeni u okviru akcije Lipstick zbog sumnji da su organizirali prostituciju i prali novac, određena je mjera jednomjesečnog pritvora.
"Nakon jučerašnjeg ročišta, sutkinja za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu (Jasmina Bikić, op.a) donijela je Rješenje kojim se određuje pritvor u trajanju od mjesec dana, odnosno d 27.11.2015. godine ili do nove odluke suda", kazala je za Klix.ba Amra Kovačević iz Kantonalnog suda Sarajevo.

Podsjetimo, na jučerašnjem ročištu osumnjičeni Kurtović i Nargalić negirali su povezanost sa krivičnim djelima te su rekli da se ne poznaju. Kurtović, Nargalić uz trećeoptuženu koja se brani sa slobode Melisu Šehović, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom navođenje na prostituciju i krivičnim djelom pranje novca Krivičnog zakona FBiH.

Navedene osobe sumnjiče se da su učestvovale u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo i šire, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih. Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50% od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Kako se moglo čuti na jučerašnjem ročištu, organizator navodne kriminalne organizacije bio je Kurtović koji je od podvođenja djevojaka, među kojima su bile i maloljetne, zarađivao i 1.000 KM dnevno. Novac je prao tako što je kupovao ovce i krave i prodavao ih kao kurbane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: