Nakon pisanja Klix.ba
45

Oštre reakcije Forte i Kafedžića zbog sumnjivog konkursa za "novinara" u ViK-u

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon pisanja portala Klix.ba o sumnjivom konkursu za prijem novinara u KJKP Vodovod i kanalizacija, oglasili su se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i šef Ureda za borbu protiv korupcije KS Erduan Kafedžić.

"Tom preduzeću je prijeko potrebno osvježenje u upravljačkim strukturama", kazao je Forto u kratkoj telefonskoj izjavi za naš portal.

Kafedžić je kazao da Ured za borbu protiv korupcije već poduzima radnje vezane za sumnjivi konkurs za prijem novinara u ViK, upozorivši da bi to mogao biti eklatantan primjer zloupotrebe.

"Ukoliko se potvrdi da je riječ o zloupotrebi, postoji zakonska osnova za smjenu odgovornog lica, odnosno postoji mogućnost da u konkretnom slučaju bude smijenjeno rukovodstvo ViK-a", kazao je Kafedžić za Klix.ba.

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o Sarajevo raspisalo je, podsjećamo, javni konkurs za prijem "novinara saradnika" na neodređeno vrijeme. Konkurs traje samo dva dana a "novinar saradnik" isključivo mora imati završen ekonomski fakultet i to smjer marketing.