Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tesko je to naplatiti,razvili su oni takav sistem da odma na startu izgubis svaku volju da trazis odstetu
Nije toliko tesko naplatiti,nego je tesko dobiti onoliko kolika je steta zapravo.
@zapadnabosna777 prošle godine probio preskupu gumu zbog rupe na cesti, ja i jos nekoliko ljudi. Zvao policiju. Prvo mi je trebalo 10 minuta da ih smirim jer su počeli da tersaju kad sma rekao da hoću da tužim, isto ko da im hoću mater tužiti a ne državu. Onda mi je trebalo 10 minuta da im objasnim da su direkcije za ceste dužne nadoknaditi štetu. Na kraju mi poručili da nema ništa od toga
Napokon dobar clanak
@SEMSO_BONAPARTA da oh je Bogdom vise ovakvih a ne 100 vijesti o politici
Trebamo tuzuti drzavu prije nego naletimo na rupu u tome je fol..kad znaju naplatiti reg.i sve u njoj navesti od voda puteva itd.gdje su onda te pare nestale? Neka opravdaju svaku marku javno a ne kao nema dovoljno sredstava,a kad je zagadjenost onda kazu puno reg.auta:)))
Znaci kad naletiis na rupuu plombe izapadaju kamen u bubregu ti se pomjeri,ali uato kad treba reg. auto dernjava guzova..
Ja sam to govorio ima 2 godine.ljudi govorili da sam lud
svaki dan nastaju polagano nevidljiva ostecenja na svakom vozilu. na kraju ti se neki dio raspadne kad je auto parkirano. koce to naplatit. problem su kriticne ceste koje su samo za tenkove dobre
Ma to iz autocesta nece namjerno krpit da nas motivisu da vozimo polako da su nam ceste nove ginulo bi se stalno 😂
nisu to rupe na cesti, to su ležeće policajke :-)
Jedino kad budemo kao Budnjo i ostali uhljebi iz SDA moci cemo sve naplatiti pa cak i ovo...
Ako je firma Autoceste Federacije odgovorna zašto ne zakrpi sve rupe i ne gradi ceste kvalitetno. Samo jedan sloj asfalta postave i to na jedan sloj asfalta koji su trebali skinuti. Zato taj novi sloj samo spadne! Katastrofa su nam ceste i autoput! Kod nas je asfalt skuplji od Dubaija!
Prije 2 godine sam na samom ulazu u Banja Luku upao u šaht koji je bio prekriven vodom, nisam ga mogao vidjeti nikako, noć, kiša i auto iz suprotnog smijera. Tom prilikom sam otkinuo bukvalno prednji desni tocak. Policija se pojavila i rekla da sto prije zovem slep sluzbu i da od naplate štete nema ništa
@Prangloss Naravno da ti je policija rekla da od naplate štete nema ništa. Ali mogao si tužiti i naplatiti. Drugim riječima, zajebali su te jaraniko.
Još su se potrudili da na hiljadu mjesta postave odurne "ležeće" policajce i tako skinu sa sebe odgovornost za eventualne udese. A potrebno je samo raditi. U ulici Safvet bega Bašagića, svaki dan može policija napisati stotine kazni za nepropisno parkiranje i zaustavljanje! Ne napišu niti jednu jer ne smije vlasnicima piljara, motela, mesara i sl. velesila.
Put za Trebevic od Sunny Landa treba zatvoriti za saobracaj u cjelosti.
U tu avanturu sa neizvjesnim ishodom se možemo upustiti, ali štete na vozilu zbog manjih rupa, ulegnutih šahtova i loše napravljenih "ležećih" policajaca su svakodnevne. Na kraju auto ide u servis zbog raznih kvarova! Na ovaj bezobrazluk države treba odgovoriti masovnim zaustavljanjem vozila na gakvim mjestima i pozivanjem policije!
Ako policija izadje na lice mjesta i sacini zapisnik odmah moras platiti ako nedo Bog jos si pio onda si nagrebusio..lakse se promijeniti gumu nego traziti odstetu koju je tesko naplatiti..ima slucaj kad je kamion iso 5 km na sat i led ga odnio na drugu stranu i kad je tuzio puteve oni su napisali da nije prilagodio brzinu stanju na putevima..niko neda para a kad trebas platiti putarinu onda moras mada putevi su katastrofa..volio bi da se jave oni koji su imali iskustva sa ovakvim slucajevima..
@ivica.bila pogresno razmisljanje, treba sviju kazniti a ne povezivati 😀
A tek koliko se neprimjetno i neosjetno osteceju auta. Po Sarajevu ima asfaltnih cesta gdje bi bilo bolje da je makadam, bar bi vozaci vidjeli makadam je i usporili, a ovako satro asfalt, a pun sitnih rupa, neravnina, izbocina sto sve unistava trap.
Hah napravi ti infrastruktura stetu na vozilu i jos moras da platis izvjestaj/zapisnik od policije