Štete od grada i mraza
0

Oštećeni plastenici i voće u Bosanskom Šamcu

SRNA
Milan Nikolić (Foto: SRNA)
Milan Nikolić (Foto: SRNA)
Najveće štete od grada i mraza koji su posljednjih dvadesetak dana pogodili područje opštine Bosanski Šamac pretrpjeli su uzgajivači povrća i voća - izjavio je danas šef Službe za poljoprivredu u opštini Bosanski Šamac Milan Nikolić.

Nikolić je naglasio da su najveće štete pretrpjeli plastenička proizvodnja u zaštićenom prostoru i to od olujnog nevremena i leda, koji su oštetili plastenike, pokidali najlone i konstrukcije, dok su i voćari imali štete od mraza.

On je dodao da opštinska služba za poljoprivredu, na osnovu prijava oštećenih poljoprivrednih proizvođača, komisijski obilazi oštećene parcele i pomaže poljoprivrednicima da prijave štetu na adresu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

"Nadamo se da će Ministarstvo imati u vidu naše poljoprivredne proizvođače, koji su oštećeni, kako bi im se pomoglo", rekao je Nikolić.

Na šamačkom području ima oko 60 hektara pod plastenicima i oko 100 hektara parcela pod voćem, na osnovu prijava Agencije za pružanje informacija.