SDU
0

"Ostaviti po strani razlike, prihvatiti obaveze!"

FENA
Dok cijene komunalnih usluga i osnovnih živežnih namirnica ekspresno rastu, stranke koje su dobile najviše glasova na proteklim općim izborima ponašaju se komotno i ne žure s formiranjem vlasti u prvom redu zbog vlastitih frustracija, kompleksa i sujeta, navedeno je u saopćenju Socijaldemokratske unije BiH (SDU) kojim ova stranka komentira najnovija poskupljenja u BiH.

SDU dodaje da, u isto vrijeme, životni standard građana se dodatno pogoršava stavljajući građane u nezavidan položaj, a što je s aspekta osnovnih principa socijaldemokratije nedopustivo.

Rukovodstvo SDUBiH traži od svih stranaka koje su dobile povjerenje građana na proteklim izborima, a posebno od SDP-a BiH, da s maksimalnom ozbiljnošću priđu zadatku formiranja izvršne i zakonodavne vlasti kako na državnom tako na svim ostalim nivoima vlasti.

U protivnom građani koji su svojim glasovima omogućili pretpostavke za formiranje vlasti u BiH, postat će taoci sujeta pojedinih stranačkih lidera koji zauzeti svojim međusobnim sukobima nisu u stanju da izvrše svoja obećanja o dugo očekivanom ekonomskom napretku i dobrobiti svih građana u BiH, saopćeno je iz SDU-a.