{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ostajem vjeran ideji i političkoj platformi Naše stranke"

F
30.10.2010. u 16:54
1
14
"Ostajem vjeran ideji i političkoj platformi Naše stranke"
1
"Ostajem vjeran ideji i političkoj platformi Naše stranke"
Bojan Bajić (Foto: Arhiv)
Dosadašnji predsjednik Naše stranke Bojan Bajić izjavio je danas za Fenu, nakon podnošenja ostavke, da je tu odluku donio zbog toga što stranka nije imala izborni rezultat kakav su u NS-u očekivali.
Naša stranka je na proteklim općim izborima postala parlamentarna jedino na nivou Kantona Sarajevo, gdje je dobila dva mandata u kantonalnoj skupštini (Danis Tanović i Peđa Kojović).

Bajić je rekao da smatra da je predsjednik stranke najodgovornija osoba i da ima obavezu i odgovornost - obavezu prema Statutu, a odgovornost demokratsku i političku da to izrazi svojom ostavkom.

"Mi u Našoj stranci baštinimo demokratske procedure. Nismo autoritarna i diktatorska stranka vječitih predsjednika, tako da mogu reći da se moja ostavka mogla očekivati", kazao je on.

Upitan za svoj budući angažman, Bajić kaže da ostaje privržen ideji i političkoj platformi Naše stranke.

"I dalje stojim na poziciji da je to jedina ideja koja može izvući BiH iz krize. Ja sam tu. Uradit ću sve što mogu da pomognem u daljnjoj konsolidaciji stranke. Ono što njeni organi budu zahtijevali od mene ja ću uraditi, ali nisam više predsjednik i drugi treba da preuzmu kormilo stranke", rekao je.

Nakon Bajićeve ostavke, rukovođenje Našom strankom do izbornog kongresa preuzet će tri potpredsjednika, a ovaj kongres se očekuje do kraja godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: