Radovi još traju
161

Osobama koje se otežano kreću onemogućen pristup žičari, nadležni mole za strpljenje

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Iako je Trebevićka žičara, nakon 26 godina, ponovo puštena u funkciju, u vožnji iznad Sarajeva zbog neadekvatnog pristupa polaznoj stanici za osobe koje se otežano kreću ili koje su u kolicima ipak ne mogu uživati svi građani.

Našoj redakciji javila se nekolicina građana ističući da su ih u pokušaju vožnje žičarom spriječile stepenice i neadekvatan pristup polaznoj stanici. Jedna građanka nam je ispričala kako se njena nepokretna kćerka, koja je nestrpljivo čekala otvorenje, razočarala kada je saznala da će na vožnju morati još čekati.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Iz JP Sarajevo su u ranijoj izjavi za Klix.ba zamolili građane za strpljenje ističuči da su stepenice samo privremeno rješenje i da bi radovi trebali biti kompletirani za dva mjeseca.

"U naredna dva mjeseca će biti još posla oko objekata. Siguran prolaz za putnike će biti osiguran, kao i ulaz na gradilište i izlaz iz njega te sam prijevoz. Međutim, vanjsko uređenje i uređenje objekata do kraja te upotrebna dozvola za objekte će još trajati. Invalidi mogu proći kroz ulicu Hrvatin s druge strane, stepenice su samo privremeno rješenje, a cijeli projekt uređenja stepenica će se raditi tokom ljeta. Međutim, ne znam da li su u obzir uzete potrebe ljudi koji su u kolicima", kazali su nam iz JP Sarajevo.