|

Osnovci u zeničkom naselju Tetovo uskoro u novoj zgradi OŠ "Hasan Kikić"

Osnovci u zeničkom naselju Tetovo uskoro u novoj zgradi OŠ "Hasan Kikić"
0
Piše: E. M.
10.2.2017. u 13:59
17
komentara
0

dijeljenja
Osnovci u zeničkom naselju Tetovo uskoro u novoj zgradi OŠ "Hasan Kikić" Budući izgled OŠ Hasan Kikić u Tetovu
Osnovci u Tetovu uskoro će dobiti novu zgradu u kojoj će pohađati nastavu, nakon što je u aprilu prošle godine tokom raspusta na đačke stolove pao dio plafona. Novi školski objekat trebao bi biti izgrađen u toku ove i naredne godine.
Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je donijela Zaključak o usvajanju Programa utroška sredstava Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za 2017. godinu, kojim su odobrena sredstva u iznosu od 1.200.000 KM za izgradnju nove zgrade Osnovne škole "Hasan Kikić" u zeničkom naselju Tetovo.

Osnovna škola "Hasan Kikić" u Tetovu osnovana je prije 78 godina, a nastavu trenutno pohađaju 343 učenika. Iako je dio učionica, pa i ona u kojoj je prošle godine u aprilu pao dio plafona, renoviran 2015. godine, niko nije htio preuzeti odgovornost za ono što se dogodio.

"S obzirom na starost i dotrajalost školskog objekta te procjenu o neisplativosti ulaganja u njegovu rekonstrukciju, kao i činjenicu da dugi niz godina na području Zeničko-dobojskog kantona nije izgrađen nijedan novi školski objekat, Vlada Kantona se odlučila da u 2017. godini izdvoji sredstva za izgradnju novog školskog objekta škole", saopćeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.Planska vrijednost novoizgrađenog objeta je blizu 1.500.000 KM, a novi objekat bi trebao sadržati osam učionica s pratećim prostorijama urađenim po svim standardima i normativima.

"Planirane su aktivnosti koje se odnose na pripremu potrebne projektne dokumentacije te osiguranja potrebnih saglasnosti za građenje i realizaciju projekta. U tom smislu očekujemo i saradnju Grada Zenica, naročito kod izdavanja potrebnih dozvola za gradnju", zaključili su iz ovog ministarstva.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...