"365 sport plus"
63

Osnovci općine Centar od danas se mogu besplatno baviti sportom

Klix.ba
S prvim fudbalskim treningom na Olimpijskom stadionu Koševo danas u 18:15 sati zvanično počinje projekt pod nazivom "365 sport plus". Veliki broj roditelja i mladih pokazao je interesovanje za uključivanje u projekt koji finansira Općina Centar, a čiji je cilj mladim ljudima pružiti priliku da se besplatno bave sportom.

"Naš fokus su djeca iz 11 osnovnih škola iz općine Centar. Želimo omasoviti bavljenje sportom i dati priliku onima koji će u budućnosti biti zvijezde na sportskoj sceni", kazao je načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Mališanima će na raspolaganju biti devet različitih sportova: nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

Prijave i detaljne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u JU Centar za sport i rekreaciju, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na brojeve telefona 033/268-760; 061/628-732 ili putem e-maila: [email protected]. Prijave djece mogu se izvršiti i na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina nalaze se na stranici Općine Centar u rubrici 365 sport plus.

Općina Centar projekt realizuje u saradnji s Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju.