Zbog nanošenja štete
0

Osnivači "Studija 99" tužili Adila Kulenovića i firmu PEP

Sarajevo-x.com
Osnivači NRTV "Studio 99" su 22. februara, 2010. uputili zahtjev Kantonalnom tužiteljstvu da pokrene istražni postupak protiv Adila Kulenovića i malverzacija koje je putem njegove firme PEP učinio nanoseći štetu suvlasnicima i osnivačima Studio 99.

Budući da se, nakon odustajanja Gradskog vijeća Grada Sarajeva o kupovini i transformaciji firme PEP unutar koje navodno funkcioniraju dva medija, počele širiti glasine o kupovini radija i televizije od strane treće osobe, te da se spominju i strani kupci osnivači NRTV "Studio 99" poslali su saopštenje u kojem javnost obavještavaju da su Općinskom sudu u Sarajevu podnijeli 19. marta ove godine tužbu protiv Adila Kulenovića i njegove firme PEP.

"Tužba sadrži i klauzulu da se, u skladu sa zakonom, do okončanja sudskog postupka ne smije i ne može mijenjati status firme PEP.Stoga svaki daljnji angažman bilo koga oko kupovine radija i televizije 'Studio 99' bit će u sukobu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

Da su suvlasnici "Studija 99" podnijeli prijavu Kantonalnom tužiteljstvu potvrdila nam je Jasmina Iftić, portparol Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Kako nam je rekao jedan od suvlasnika "Studija 99" u nezvaničnom razgovoru niko od osnivača nije spreman na razgovor o ovom pitanju. Zatražen da da komentar o medijskim navodima da će "Studio 99" preći u ruke druge kuće, spominje se i Al Jazeera, on je rekao da bi bilo odlično da se to desi.

Pravni zastupnik osnivača "Studija 99", Damir Tahirović, potvrdio je da je podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu protiv Adila Kulenovića. Prema njegovim riječima, na Tužilaštvu je da odluči ima li dovoljno elemenata za pokretanje krivičnog postupka, mada on smatra da postoji dovoljno osnove za podizanje optužnice.

Advokat Tahirović je rekao da je Privrednom odjelu Općinskog suda u Sarajevu podignuta parnica za nadoknadu štete, jer je Adil Kulenović preuzeo svu imovinu i nastavio poslovati u okviru nove firme PEP. Tahirović je rekao da je osnivačima "Studija 99" nanesena neprocjenjiva materijalna šteta koju će utvrditi sudski vještak.