{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini

S
26.12.2012. u 18:32
0
0
Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini
0
Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini
Zekerijah Osmić
Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić smatra da je u narednom periodu moguće doći do konačnog dogovora o perspektivnoj nepokretnoj vojnoj imovini i aktiviranja Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO-u.
Osmić se danas sastao sa vojnim atašeom SAD pukovnikom Scottom Millerom, kojeg je informisao o trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane BiH, sa težištem na ispunjavanju uslova za pristup BiH MAP-u.

Kao posebno značajno, Osmić je istakao opredjeljenje Ministarstva odbrane BiH da probleme statusnih pitanja svojih i pripadnika Oružanih snaga BiH rješava dogovorom sa relevantnim entiteskim i institucijama BiH, što je Miller pozdravio i predložio da takvih dogovora bude više.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji aktivnosti i projekata na kojima zajedno rade Ministarstvo odbrane BiH i Ambasada SAD u BiH, a koje podržava Vlada SAD.

Bilo je riječi i o bilateralnoj odbrambenoj saradnji i stepenu njene realizacije u ovoj godini, kao i o mogućim pravcima njenog unapređenja i usmjerenja na važne aktivnosti i događaje koji se planiraju u 2013. godini, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: