{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini

S
26.12.2012. u 18:32
0
0
Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini
0
Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini
Zekerijah Osmić
Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić smatra da je u narednom periodu moguće doći do konačnog dogovora o perspektivnoj nepokretnoj vojnoj imovini i aktiviranja Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO-u.
Osmić se danas sastao sa vojnim atašeom SAD pukovnikom Scottom Millerom, kojeg je informisao o trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane BiH, sa težištem na ispunjavanju uslova za pristup BiH MAP-u.

Kao posebno značajno, Osmić je istakao opredjeljenje Ministarstva odbrane BiH da probleme statusnih pitanja svojih i pripadnika Oružanih snaga BiH rješava dogovorom sa relevantnim entiteskim i institucijama BiH, što je Miller pozdravio i predložio da takvih dogovora bude više.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji aktivnosti i projekata na kojima zajedno rade Ministarstvo odbrane BiH i Ambasada SAD u BiH, a koje podržava Vlada SAD.

Bilo je riječi i o bilateralnoj odbrambenoj saradnji i stepenu njene realizacije u ovoj godini, kao i o mogućim pravcima njenog unapređenja i usmjerenja na važne aktivnosti i događaje koji se planiraju u 2013. godini, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: