|

Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini

Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini
0
S
SRNA
26.12.2012. u 18:32
0
komentara
0

dijeljenja
Osmić: Uskoro moguć dogovor o vojnoj imovini Zekerijah Osmić
Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić smatra da je u narednom periodu moguće doći do konačnog dogovora o perspektivnoj nepokretnoj vojnoj imovini i aktiviranja Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO-u.
Osmić se danas sastao sa vojnim atašeom SAD pukovnikom Scottom Millerom, kojeg je informisao o trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane BiH, sa težištem na ispunjavanju uslova za pristup BiH MAP-u.

Kao posebno značajno, Osmić je istakao opredjeljenje Ministarstva odbrane BiH da probleme statusnih pitanja svojih i pripadnika Oružanih snaga BiH rješava dogovorom sa relevantnim entiteskim i institucijama BiH, što je Miller pozdravio i predložio da takvih dogovora bude više.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji aktivnosti i projekata na kojima zajedno rade Ministarstvo odbrane BiH i Ambasada SAD u BiH, a koje podržava Vlada SAD.

Bilo je riječi i o bilateralnoj odbrambenoj saradnji i stepenu njene realizacije u ovoj godini, kao i o mogućim pravcima njenog unapređenja i usmjerenja na važne aktivnosti i događaje koji se planiraju u 2013. godini, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.