BiH
18

Osmanović primio bh. olimpijce: Želim da nam iz Brazila donesu što veći broj medalja

Piše: S. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović primio je danas sportiste koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijskih igrama u Brazilu.

Delegacija bh. sportista u Brazilu bit će najbrojnija do sada, sa ukupno 11 takmičara, koji će se boriti za što bolji plasman na toj prestižnoj sportskoj smotri.

"Svim sportistima koji će predstavljati BiH na Olimpijskim igrama u Brazilu želim čestitati na do sada postignutim rezultatima, želim im uspjeh i da nam donesu što veći broj medalja, jer BiH to očekuje", poručio je ministar Osmanović.

Ministar Osmanović kratko je prokomentarisao i finansijsku pomoć koju je Ministarstvo civilnih poslova i Vijeće ministara BiH u ovoj godini izdvojilo za olimpijce.

"U 2016. godini podijelili smo 200.000 KM Olimpijskom komitetu BiH, Atletskom savezu i sportskim klubovima", kazao je Osmanović.

U Riju će od 5. avgusta nastupiti Amel Tuka, Kemal Mešić, Hamza Alić, Mesud Pezer, Lucia Kimani, Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tatjana Đekanović, Larisa Cerić, Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo.

Olimpijski komitet je utrošio više od 450.000 KM za organizaciju puta na Olimpijadu, a određene su i nagrade za osvajače medalja za našu zemlju u Riju: zlato 50.000 KM, srebro 30.000 KM, a bronza 20.000 KM. Treneri će dobiti 50 posto tog iznosa.

Nosilac zastave Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijskih igara bit će atletičar Amel Tuka.