BiH
27

Osmanović pitao Mikulića: Hoćete li podnijeti ostavku?

SRNA
Zoran Mikulić (Foto: Klix.ba)
Zoran Mikulić (Foto: Klix.ba)
Šef Kluba poslanika SDA Ismet Osmanović na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH upitao je federalnog ministra pravde Zorana Mikulića (SDP) da li će podnijeti ostavku s obzirom na informaciju Tužilaštva BiH da se protiv njega vodi istraga.

"S obzirom da ste ranije tražili ostavke od funkcionera Federacije protiv koji se vodi istrage, pitam vas hoćete li vi podnijeti ostavku, budući da se protiv vas vodi istraga u vezi sa aferom oko elektronskih narukvica", rekao je Osmanović, dodavši da su to više nego dovoljni razlozi za ostavku.

Poslanik DNZ-a Hafeza Sabljaković tražila je od Mikulića da kaže ko je naredio izmještanje zaštićenog svjedoka u jednom od najozbiljnijih predmeta organizovanog kriminala, iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod i zbog čega.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH juče su, u okviru rada na predmetu "Lutka", u svojstvu osumnjičenog saslušali ministra pravde Federacije BiH Zorana Mikulića zbog sumnje da je počinio krivična djela ometanje rada pravosuđa i zloupotreba položaja i ovlaštenja

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma federalnog Parlamenta usvojena je inicijativa Mirze Ustamujića, poslanika SBB-a, o održavanju tematske sjednice o reviziji poslovanja javnih preduzeća i institucija.

Ustamujić je istakao da je inicijativu uputio zbog povećanog broja revizorskih izvještaja sa negativnim mišljenjem koji ukazuju na loše vođenje i upravljanje institucijama i javnim kompanijama, kao i kršenja zakona, a što je dovelo do lošeg rada institucija i propadanja kompanija sa većinskim državnim učešćem.