{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanović: Niko u SDA nije urgirao, a ni sprečavao kandidaturu Sebije Izetbegović

Klix.ba
15.5.2018. u 07:52
91
208
Osmanović: Niko u SDA nije urgirao, a ni sprečavao kandidaturu Sebije Izetbegović
91
Osmanović: Niko u SDA nije urgirao, a ni sprečavao kandidaturu Sebije Izetbegović
Foto: E. H./Klix.ba
Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović prokomentarisao je za Klix.ba dešavanja u vezi s izborom kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH.
On je rekao kako su Kolegij SDA i Predsjedništvo SDA razmatrali načine na koje je moguće odabrati najboljeg kandidata koji bi mogao pobijediti u utrci za člana Predsjedništva BiH na ovogodišnjim predsjedničkim izborima.

"Dogovoreno je da se konsultuje baza i da kompletan proces završi na Konvenciji SDA koja je zakazana za 26. maj. U svim tim razgovorima dogovoreno je da Kadrovska komisija SDA napravi analizu pristiglih kandidatura, da je dostavi Predsjedništvu SDA, a da je Predsjedništvo proslijedi Konvenciji koja će tajnim glasanjem izabrati jednog od više ponuđenih kandidata", kazao je Osmanović.

Dodao je da su četiri kandidata dobila kvalificiranu većinu te da je listu s njihovim imenima Kadrovska komisija SDA proslijedila Predsjedništvu stranke. Riječ je o imenima Denisa Zvizdića, Sebije Izetbegović, Safeta Softića i Šefika Džaferovića.

"Sjednica Predsjedništva SDA bi trebala biti uskoro i ja cijenim da će na toj sjednici Konvenciji SDA biti proslijeđena lista s imenima četiri kandidata, a da se tajnim glasanjem dođe do jednog imena", rekao je Osmanović.

Javnost u BiH pomno prati dešavanja vezana za moguću kandidaturu Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i supruge predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, za člana Predsjedništva BiH.

Osmanović je rekao da je evidentno kako su općinske organizacije SDA predložile Sebiju Izetbegović kao kandidatkinju za člana Predsjedništva BiH. On ističe da je Izetbegović dobila blizu 40 nominacija.

"To je prema ocjeni Kadrovske komisije SDA kvalificirana podrška da i ona bude predložena kao kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH. Kadrovska komisija SDA je donijela prijedlog i vidjet ćemo kakve stavove će donijeti Predsjedništvo SDA. Niko u SDA nije urgirao, a nije ni sprečavao kandidaturu Sebije Izetbegović", kazao je Osmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: