Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Primjećujem da Srbi najčešće kad se spomene Tursk u bilo kom smislu,makar to bila i neka poslovna investicija... Ako neće Bosanski jezik,možda bi mi mogli uvesti Turski jezik..kako bi se to dopalo Baji. Bošnjačkom narodu ne preostaje ništa drugo osim da insistira da Turska bude prisutna u BiH kao što to Srbija čini.
moj jezik - bosanski a vi mozete pisat sta hocete Četvoronožno zelenočehano štapikalo 😂
Bosanac je nacija, vjera može biti bilo koja, a i ne mora da bude, jezik je Bosanski, a zemlja se zove Bosna i Hercegovina
@veljkokreveljko .. i srbima, i hrvatima, i slovencima, i njemcima .. i tako dalje
Bošnje mislili ako ukinu Bosance u Popisu da će postati nacija a zaboravili da je nacija definisana jezikom a država nacijom. Živjela Bosna i Bosanci.
Ima volje za rješavanje statusa 100 000 nezaposlenih ? Ili će SDA u narednih 25 godina obećavat jedno a baviti se pitanjima jezika, prezadovoljavanja vjerskih potreba primanja svojih zastupnika i pvećavanja duga zemlje ?
100.000 nezaposlenih u NBH su živi ljudi koji su radili a sda ih ostavila bez posla.
Kaže Osmanović "osnovni problem je u osporavanju uvođenja nacionalne grupe predmeta" Kako ti je išta osporeno ako ti je kao Bošnjaku omogućeno da svoj jezik zoveš bošnjački jezik, odnosno da jezik zoveš svojim nacionalnim imenom.
Nista ljepse nema nego zaklati srpsko djete. Zvuk koji ispusta srpsko kopile dok ga koljes, covjeka ispunjava satesfakciom i osjecajem da si ucinio nesto korisno za ovu planetu i njene ljude. Svako srpsko djete ubijeno je korak dalje ka globalnom miru na ovoj planeti, zato braco moja, ostrite nozeve i IDEMO U POHOD. Prijedor, Banja Luka, Lukavica, Pale itd... Pripremite svoje najmladje. Bolje da ih vi sami predate nego da ih silom otimamo
bosanski jezik ne postoji niti će ikad postojati. ne može jezik dobiti ime prema zemljopisu, nego prema narodu. ako bi to bilo moguće bez kopiranja hrvatskog ili srpskog onda bi se jezik mogao zvati jedino bošnjački prema novo-nastaloj naciji. ne postoji brazilski, američki itd... jezik.
OSMANOVIĆU,JEBO TE BOSANSKI JEZIK,DODIK I IVANIĆ TI NAPADAJU I RAZVALJUJU DRŽAVU NA OČIGLED SVIH TI PRIČAŠ O JEZIKU...............JEBO TE BAKIR,A TI NJEGA
hihihihihi....evo ga i jezik....al nas danas gostite......hihihi
Mi Bošnjaci i Bosanci i Hercegovci jednog dana moramo odlučiti da nad srbima koji se budu borili za nakaradnu izdrkotinu RS počinimo genocid i etničko čišćenje, granatirati Banjaluku i u njoj ubiti 11541 srba, (1601 srpsko dijete), u Tomašicu strpat 500 mrtvih srba, na Korićanskim pobit na desetine srba, Prijedor, Srebrenicu, Foču, Višegrad, Brčko, Bratunac, Bijeljinu, Zvornik etnički očistit od srba i onda taj dan kad smo odlučili da to uradimo proglasiti DRŽAVNIM PRAZNIKOM
bosanski jezik ne postoji niti će ikad postojati. ne može jezik dobiti ime prema zemljopisu, nego prema narodu. ako bi to bilo moguće bez kopiranja hrvatskog ili srpskog onda bi se jezik mogao zvati jedino bošnjački prema novo-nastaloj naciji. ne postoji brazilski, američki itd... jezik.
Koga briga jeli mlijeko, mleko, bijelo, belo, lijepo, lepo itd... Sve se razumije.
Qurac turski, puna usta... Jezik srpski zelja pusta…
pa nece nikad ni biti volje da se krsi ustav RS-a...sta je problem da se jezik zove ''jezik bosnjackog naroda'' ili 'bosnjacki jezik''.Samo se nepotrebno gubi energija i vreme umesto da se okrenemo ekonomiji i zaposljavanju ljudi.
hajdemo nazvati onda i jezike srpskog i hrvatskog naroda i da se okrenemo ekonomiji
@predsednikMileDodik ko tebe ba pita bilo sta? suti i bavi se sumadijom glupane dosadni
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Iz koje vremenska kapsule ovaj gospodin izađe?