BiH
0

Osjeti čaroliju Boračkog jezera, ljetuj s izviđačima

Sarajevo-x.com
Odred izviđača KRIN iz Tuzle četvrtu godinu zaredom organizuje ljetovanje na Boračkom jezeru za mlade uzrasta od devet do 25 godina.

Izviđački kamp je prilika mladima da se kroz sedam dana izviđačkog života odmore od obaveza, kupaju u jednom od najčišćih bosanskohercegovačkih jezera, upoznaju sa ljepotama vodopada Kravice, Počitelja i Mostara, te da se druže sa više od 1.000 izviđača iz cijele domovine. Poznato je da izviđački život razvija osobine organizacije, samoorganizacije, discipline, druželjubivosti, ljubavi prema zdravom životu, a sedmodnevni kamp je idealna prilika da se naprave prvi koraci ka tome.

"Ovim putem pozivamo sve zainteresovane mlade da nam se pridruže i osjete čaroliju Boračkog jezera. Kamp je namijenjen mladima od devet do 25 godina, a učesnici će imati priliku da učestvuju u programu koji je za njih prilagođen", navode iz KRIN-a.

Održavanje kampa planirano je u periodu od 23. do 30. jula 2011. godine, u izviđačkom kampu OI "Neretva", koji je u potpunosti opremljen i omogućava uslovan boravak za djecu i odrasle. Kamp je opremljen trpezarijom, kupatilom i čvrstim objektom u koji će biti smješteni pčelice i poletarci, dok će stariji članovi boraviti u šatorima.

Cijena sedmodnevnog ljetovanja, koja uključuje prevoz Tuzla - Boračko jezero - Tuzla, smještaj i tri obroka dnevno iznosi 150 KM za učesnike od devet do 14 godina, i 200 KM za učesnike od 15 do 20 godina. Rok za prijave je 10. juli 2011. godine.

Za sve dodatne informacije javite se na 061 953 558.