Slavica Đukić Dejanović
0

"Osjećam potrebu da posjetim Potočare"

FENA
Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanović
Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da osjeća potrebu da posjeti Memorijani centar Potočare, spomen obilježje Bošnjacima ubijenim u Srebrenici.

Međutim, ona to ipak neće učiniti ove godine jer "nije uobičajeno da interese zemlje istovremeno predstavljaju predsjednici države i parlamenta".

U intervjuu za današnje izdanje beogradskog lista Danas, ona je rekla da će Potočare posjetiti predsjednik Srbije Boris Tadić, koji predstavlja interese svih građana, uključujući i parlament i nju kao predsjednicu.

"Osjećam potrebu da posjetim Potočare, ali nije uobičajeno da u isto vrijeme, a posebno na istom događaju, interese Srbije predstavljamo predsjednik Republike i ja, kao predsjednica Narodne skupštine, rekla je Slavica Đukić Dejanović", prenose beogradski mediji.

Ona je kazala da bi deklaracija o osudi zločina nad Srbima u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije trebalo da bude usvojena u vrijeme vanrednog zasedanja.

Slavica Đukić Dejanović je, međutim, izrazila žaljenje zbog toga što, kako je navela, taj tekst neće biti usvojen konsenzusom zbog protivljenja partija koje su insistirale na donošenju jedne deklaracije ili oni koje su tražile da bude usvojen isključivo njihov prijedlog.