|

Osigurati veću kvalitetu inkluzije u školama u Konjicu

Osigurati veću kvalitetu inkluzije u školama u Konjicu
1
F
FENA
21.1.2013. u 19:21
3
komentara
1

dijeljenja
Osigurati veću kvalitetu inkluzije u školama u Konjicu Konjic
Ključni faktor uspjeha u strategiji sistemskog uspostavljanja mehanizama neophodnih za osiguranje kvaliteta inkluzije - bila je tema okruglog stola koji je danas održan u Osnovnoj školi "Seonica“ u Seonici.
U radu okruglog stola učestvovali su nastavnici osnovnih škola Parsovići i Seonica, Enes Hasanagić, pomoćnik ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Nefiza Dautović-Dizdar stručna saradnica ministra za inkluziju i predškolsko obrazovanje, dok su stručne osobe iz Dnevnog centra Prve osnovne škole predstavili mogućnosti i iskustva Dnevnog centra u radu sa djecom s posebnim potrebama.

Učesnici u diskusiji govorili su o zakonskim ograničenjima, potrebama opremanja škola didaktičkim sredstvima, o većoj stručnoj pomoći nastavnicima, a direktor škole "Parsovići“ iz Parsovića Džemal Ćutahija iznio je problem malih seoskih škola u kojima se otežano odvija i postojeća nastava u kombinovanim odjeljenjima.

Otvoren je širok spektar pitanja, a cilj rasprave bio je u funkciji donošenja strategije osiguranja kvaliteta inkluzije u općini Konjic, koja se treba usvojiti do oktobra ove godine. Nosioci donošenja strategije su: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike HNK, Udruženje roditelja i omladine s teškoćama u razvoju "i“ Konjic, Općina Konjic i Prva osnovna škola.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...